Fes un tipi de mongeta tendra

  • de 5 a 99 anys
  • Activitat artística
  • Alimentació, Hort, Natura, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Plantar a l’hort és una activitat didàctica i molt divertida que permet aprendre com funciona el cicle de creixement de les verdures. Però, i si et proposem que les plantis en forma de tipi? Segur que agradarà!

Objectius

  • Formar part de la plantació i cura de l’hort
  • Aprendre sobre el procés de creixement de les plantes
  • Fomentar hàbits alimentaris saludables i sostenible

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Aquesta pot ser una activitat molt divertida per fer a l’hort amb infants a partir dels 5 anys, i és que plantar, regar i cuidar l’hort és quelcom que agrada molt als més petits i petites, però i si els hi proposem fer-ho tot formant un tipi en el qual poder passar-hi estones?

Et proposem que plantis mongeteres, però que ho facis tot creant un tipi en el qual hi hagi espai perquè els infants hi puguin entrar, observar i passar una bona estona.

 

Material:

– 10 Canyes d’uns 2 metres
– Corda resistent o filferro
– Terra adequada per plantar
– Pala i rasclet
– Llavors o planter de mongeta (també ho pots fer amb altres plantes enfiladisses com els pèsols)
– Espai ample al jardí, hort o pati

 

Desenvolupament:

1. El que cal fer en primer lloc és localitzar l’espai on es pot construir aquest tipi, i és que cal pensar en un espai ampli, en el que es pugui crear l’estructura correctament i on els infants hi puguin accedir sense dificultats.

2. Una vegada tenim l’espai localitzat, és el moment de començar a crear l’estructura. Cal que marquis al terra un cercle gran, aquesta serà la mida de la base del tipi. Una vegada tinguis el cercle, cal fer una mica de forat perquè s’hi pugui posar la terra especial per plantar.

3. A continuació cal preparar les canyes per fer l’estructura del tipi. Has de pensar que les canyes han d’estar més o menys a la mateixa distància, excepte dues que estaran més separades per formar la porta. Clava les canyes al terra perquè quedin ben subjectes (les pots tallar amb un cert angle perquè es clavin millor).

4. Vés-les unint pels extrems de la part superior amb una corda resistent o un filferro. T’hauràs d’assegurar que queda ben firma tant per la part superior com inferior, per tal que si algun infant li dóna algun cop no caigui tota l’estructura.

5. Ara que ja tens l’estructura, toca plantar. Col·loca les llavors o els planters prop de cada canya per tal que puguin créixer i puguin trobar el suport fàcil de les canyes.

6. Rega-les generosament.

7. Si vols que els infants hi estiguin entrant i sortint, pots posar una manta, palla o una xarxa a l’interior del tipi, de tal manera que permetrà que els infants estiguin més còmodes i no hi creixin tantes males herbes.

 

Ara només caldrà esperar i cuidar bé les mongeteres. Recorda de regar-les bé, controlar que no tinguis plagues, i ajudar-les a enfilar-se quan vagin creixent. Quan hagin crescut bé les fulles, l’estructura quedarà ben coberta i el nostre tipi llest!

Idea extreta de: Verdeesvida

Aquesta activitat forma part de la proposta educativa Menjar Canvia el Món.

Edat de 5 a 99 anys
Temàtica Alimentació, Hort, Natura, i Sostenibilitat
Tipus Activitat artística
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai