Bufar un molinet

  • de 3 a 99 anys
  • Dinàmica de grup
  • Consciència emocional, Emocions, Habilitats per a la vida, Regulació emocional, i Salut
  • MOOC Educació Emocional

Descripció

Si l’infant centra la respiració a través d’un molinet de paper, pot fer que l’activitat sigui més divertida, fàcil d’entendre i més existosa.

Objectius

  • Identificar per on entra i surt la respiració
  • Prendre consciència de la quantitat d’aire que exhalem
  • Centrar l’atenció en la respiració

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Per tal de dur a terme aquesta activitat, es pot aprofitar algun molinet que es tingui per casa, o bé es pot incloure la creació d’un molinet de paper com a part de l’activitat. El fet que l’infant creï el seu propi material, pot ser un aliat per aquesta activitat, ja que se sentirà més partícip de l’activitat.

Una vegada es tingui el molinet, la persona que guia serà qui anirà donant les indicacions als infants per tal d’anar experimentant amb les respiracions.

Es demanarà que se’l col·loquin davant de la boca, i que vagin inhalant i exhalant aire. Es pot començar demanant que facin respiracions llargues i profundes i que observin quin és el moviment del molí. Tot seguit es pot donar la indicació de fer respiracions curtes i intenses i que vegin què passa.

Aquestes respiracions es poden anar intercalant, donant importància a l’observació del moviment del molí segons la quantitat i força d’aire que s’expulsa.

També és interessant que expressin com se senten amb les respiracions, si amb alguna es cansen molt, si es maregen, si els relaxa…

Observacions

Pots trobar més activitats relacionades amb la focalització de la respiració, i l’atenció plena a la nostra entrada 11 activitats per practicar Mindfulness

Material addicional

Edat de 3 a 99 anys
Temàtica Consciència emocional, Emocions, Habilitats per a la vida, Regulació emocional, i Salut
Tipus Dinàmica de grup
Projecte MOOC Educació Emocional
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)