Els Críters

  • de 3 a 5 anys
  • Emocions i Salut
  • Proposta educativa Estima

Descripció

Presentem un conte per treballar el to de veu en espais tancats. Un conte acompanyat d’una activitat plàstica per crear un críter.

Objectius

– Treballar el silenci

– Prendre consciència de la importància del silenci

– Desenvolupar la psicomotricitat fina

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Aquesta activitat forma part del Repte del Silenci de la proposta educativa ESTIMA.

 

Els Críters, les criatures silencioses. Es tracta d’un petit conte per treballar el to de veu en espais tancats. S’acompanya d’una activitat plàstica de creació d’un críter.

Els Críters són uns éssers fantàstics que venen d’un indret on només se senten sons gustosos i agradables. Es tracta d’un lloc fantàstic on no existeix el que nosaltres coneixem per soroll.

Els Críters són criatures molt petites i de molts colors, a més, normalment són molt suaus. Poden tenir un ull, dos o tres… No tenen cames o potes, és per això que quan senten un soroll molt fort rodolen i rodolen sense parar.

Alguns i algunes Críters són veritables viatgeres i tenen un lloc preferit per viatjar: els esplais i les escoles! A quins llocs creieu que no els agrada estar? Clar! Als llocs sorollosos com el pati o a les entrades o sortides… només d’escoltar les corredisses comencen a girar i a girar i acaben desapareixent.

Tot i que sembli mentida, el menjador és el seu lloc preferit per vàries raons… la primera, perquè poden veure als nens i nenes convivint i compartint els àpats i de vegades, fan molt bona olor! I la segona perquè diuen que les converses són molt interessants en aquests espais! S’ha de dir que la migdiada també és un dels seus moments preferits…

El seu lloc estrella per amagar-se són capcetes de fusta, de cartró o de paper. I quan el so de l’ambient és calmat i agradable obren la capsa per escoltar els tons de veu i les converses interessants. Diuen que la seva vida va més lenta quan hi ha silenci o serenor. Va més a poc a poc perquè gaudeixen al màxim de cada moment.

 

Cuidar als Críters és ben fàcil. Només necessiten un espai on poder refugiar-se del soroll i escoltar el diàleg suau i sense crits mentre compartim taula per dinar.

 

Vols saber com és un CRÍTER?

Et deixem alguns tutorials per aprendre a fer un críter:
Edat de 3 a 5 anys
Temàtica Emocions i Salut
Tipus
Projecte Proposta educativa Estima
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai