Campanya publicitària Stop Motion

  • de 8 a 12 anys
  • Activitat artística i Aprenentatge i servei
  • Proposta Educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Activitat per crear una història sostenible a través de la tècnica Stop Motion!

Objectius

  • Estimular la creativitat i la capacitat comunicativa a través del món audiovisual.
  • Treballar la sensibilització sobre el malbaratament alimentari

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Aquesta és una tècnica d’animació i vídeo que es caracteritza per l’enregistrament en vídeo d’imatges fixes que, gravades les unes després de les altres, van fent la sensació d’una sola imatge que s’està movent

Cicle inicial/mitjà o comunitat d’aprenentatge de mitjans

Us proposem posar en pràctica la tècnica del Stop Motion per crear la vostra pròpia campanya publicitària sobre el malbaratament.

Primer de tot, caldria parlar i veure què sabeu sobre animacions i sobre la tècnica del Stop Motion. Es pot començar amb el visionat d’una creació feta amb aquesta tècnica, per tenir-ne un referent i exemple.

Abans de gravar res, és important prendre una sèrie d’acords i planificar com voleu que sigui la vostra producció. Per tenir-ho més clar, us recomanem decidir les següents qüestions: “Quina voleu que sigui la petita història o esdeveniments que succeeixin?” “Quin serà el marc o ambientació de fons?” “Quins objectes o materials necessitareu?” “Com i quan apareixerà el text escrit del vostre eslògan?” “Quina serà la música i/o àudio de fons?”

A l’hora de produir-ho, cal tenir en compte els següents aspectes de la càmera de fotos que s’utilitzi per gravar:

  • La càmera haurà d’estar estàtica, així que de ser possible, col·locar-la en un lloc on no pugui ser moguda (pot ser útil fer servir un trípode).
  • Els moviments dels objectes que aneu fent a cada foto hauran de ser petits, així obtindreu més fluïdesa al vídeo final (tindreu més fotos per cada segon).
  • Si us equivoqueu és millor eliminar la “toma” directament de la càmera i així evitareu dubtes després.
  • Tenir en compte els canvis de llum: millor fer les fotos amb llum artificial, procurant que no hi hagi ombres.

A continuació, us farà falta un ordinador per fer el muntatge. Traspassarem totes les fotografies, afegirem música i/o gravacions d’àudio i el text del vostre eslògan.

Cicle superior o comunitat d’aprenentatge de grans

En aquesta etapa, a més a més, us proposem fer una valoració final per aprofundir els següents aspectes i assegurar-nos que hem tret profit d’aquesta activitat:

  • Grau d’activació dels coneixements i experiències prèvies respecte al tema del malbaratament (si heu participat aportant experiències pròpies, si identifiqueu conductes per evitar el malbaratament, etc.)
  • Grau de motivació i interès mostrat pel tema i producte realitzat (si mostreu interès per ensenyar-ho a les famílies, a altres companys/es de classe, a les xarxes socials, si proposeu altres idees per difondre el material…)
  • Aportacions de tots/es els participants tant en el procés com en el producte final.

Us proposem, doncs, elaborar un petit projecte d’Stop Motion on el grup de mitjans podrà conèixer els trets culturals, artístics i identitaris de la seva ciutat.

>> Stop motion com a recurs educatiu

Per descarregar l’activitat feu clic aquí.

Observacions

Aquesta activitat parteix del projecte Cap Menjar a la Brossa

>> Stop motion com a recurs educatiu

Accés al recurs didàctic aquí

Si us interessa l’STOP motion, també podeu consultar l’activitat “Som artistes

Edat de 8 a 12 anys
Temàtica
Tipus Activitat artística i Aprenentatge i servei
Projecte Proposta Educativa Menjar Canvia el món
Espai Exterior
Autoria Fundesplai - 7 i TRIA
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai