Som Artistes!

  • de 8 a 12 anys
  • Activitat artística
  • Ciutadania compromesa, Creativitat, art i ciència, i Diversitat i interculturalitat
  • Proposta educativa Àgora

Descripció

Us proposem una activitat amb la qual pretenem que els infants mitjans facin una petita anàlisi sobre les expressions artístiques que hi ha a la població, tot a través de la tècnica Stop Motion.

Objectius

  • Reconèixer les característiques principals de les expressions culturals i artístiques de la seva ciutat i saber representa-les.
  • Desenvolupar la seva creativitat i imaginació.
  • Ser capaços de compartir l’experiència de creació artística amb els seus companys i companyes.
  • Treballar la seva psicomotricitat fina.
  • Conèixer noves tècniques d’expressió artística que ens ofereixen les tecnologies de la informació i la comunicació: Stop Motion.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Des de ben petits comencem a conèixer les tradicions i elements culturals de la societat en què viuen com les festes populars, cançons o altres simbologies.
Amb els nois i noies de 8 a 12 anys, des de les entitats d’esplai volem aprofundir en aquest tema i treballar perquè els infants coneguin els elements culturals i artístics de la seva ciutat.

D’aquesta manera, coneixeran aquells elements culturals de la ciutat amb la intenció de crear un document visual que permeti fer difusió d’aquesta cultura; i sobretot per reflexionar sobre la importància de mantenir i transmetre les tradicions.
Us proposem, doncs, elaborar un petit projecte d’Stop Motion on el grup de mitjans podrà conèixer els trets culturals, artístics i identitaris de la seva ciutat.

>> Stop motion com a recurs educatiu

Per descarregar l’activitat feu clic aquí.

Cal esmentar el conjunt d’activitats que formen part de la proposta educativa Àgora estan vinculades a un centre d’interès anomenat terrastranya, encara que tots els recursos es poden dur a terme amb independència d’aquest eix d’animació.

Edat de 8 a 12 anys
Temàtica Ciutadania compromesa, Creativitat, art i ciència, i Diversitat i interculturalitat
Tipus Activitat artística
Projecte Proposta educativa Àgora
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai