El viatge a l'eterna primavera

  • de 12 a 16 anys
  • Aprenentatge i servei i Excursió
  • Ciutadania compromesa, Excursionisme, i Natura
  • Proposta educativa Àgora

Descripció

Aquestes activitats d’Aprenentatge i Servei s’adrecen als grups de joves, els quals participaran en la recuperació del medi natural i la cura de l’entorn dels prats de la finca de Mas Cabàlies.

Objectius

  • Donar a conèixer la importància de l’ús sostenible dels prats i pastures en zones de mitja muntanya.
  •  Fomentar la millora del medi ambient i les característiques del territori, buscant l’equilibri territorial a les zones de mitja muntanya.
  • Fomentar l’aplicació de mètodes de conservació dels ecosistemes agraris en les explotacions ramaderes extensives, amb el manteniment de la gestió racional dels aprofitaments ramaders, la coberta vegetal i el respecte a les càrregues ramaderes admissibles.
  • Valorar la importància dels Ecosistemes agraris, aprenent a cercar evidències, i vinculant la responsabilitat de les nostres accions quotidianes en relació. Argumentant les conclusions de les experimentacions
  • Passar estones agradables i divertides, a través de les accions i el treball en grup, amb la resta de joves i monitors.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Conjunt d’activitats, sortides, jornades lúdiques i educatives, adreçades als grups de joves, amb un format metodològic d’Aprenentatge-Servei, a través de les quals els joves podran conèixer i aprendre tot el que es vincula al Valor Natural i patrimonial dels Prats de Pastura, la seva biodiversitat i les accions socials i ambientals que afavoreixen la conservació i recuperació d’aquest hàbitat fonamental per la gestió dels ambients prepirinencs.

Per descarregar el document feu clic aquí.

El conjunt d’activitats que formen part de la proposta educativa Àgora estan vinculades a un centre d’interès anomenat terrastranya, encara que tots els recursos es poden dur a terme amb independència d’aquest eix d’animació.

Edat de 12 a 16 anys
Temàtica Ciutadania compromesa, Excursionisme, i Natura
Tipus Aprenentatge i servei i Excursió
Projecte Proposta educativa Àgora
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai