Representants d’empreses de serveis IT i consultoria com Onizea amb 34 centres a tota la península, del grup La Pomada amb quatre restaurants als llocs més emblemàtics de Barcelona, d’Es-Imperfect l’empresa d’inserció laboral i de transformació alimentària de la Fundació Espigoladors, d’entitats com l’escola viva MOMO, d’administracions i organismes públics com l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat o Aigües del Prat, o organitzacions socials com Fundipau, l’associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link o el Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) han participat el dimecres 7 de febrer de 2024 en la trobada inicial de la 3a edició del Demà Jove, el programa d’inclusió sociolaboral que impulsa Fundesplai i que aquest 2023 ofereix formació i feina a 250 persones joves.

En aquest acte, Cristina Rodríguez, Directora General de Fundesplai, ha posat de relleu el valor social d’aquesta iniciativa: “El Demà Jove, que avui comença la seva tercera edició, és un programa molt important per Fundesplai que vol donar oportunitats als joves i generar vincles amb la comunitat a través dels valors i és possible gràcies a la col·laboració de les empreses, les administracions i les entitats que col·laboren”. Per la seva banda, Ariadna Moya, d’Onizea, ha destacat la importància d’incorporar talent jove a les empreses: “Volíem incorporar persones amb coneixements en low code perquè és un sector important i és una satisfacció molt gran poder incorporar una persona jove”.

María del Prado García, presidenta de l’Associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link, destaca la importància de participar en el projecte com a entitat no lucrativa que representa: “Volem incentivar la participació de la gent jove en la nostra entitat i ens va semblar una bona idea participar-hi. A més, és interessant poder ajudar la gent jove a través d’aquest programa i rebre un retorn a través de la seva feina”.

Javier Rubio, cap de gestió de polítiques d’ocupació de l’Ajuntament de Cornellà, ha fet referència al que pot aportar el lloc de feina a la persona jove: “Esperem poder aportar-li el millor en el marc del seu procés formatiu, experiència laboral per millorar la seva ocupabilitat i que s’engresqui en el seu procés d’inserció laboral”.

Demà Jove és un programa de formació professional i ocupacional dual que compta amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i que té l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones joves en situació d’atur sense qualificació o amb dificultats d’accés al mercat laboral.  La formació dual consisteix en cursar un certificat de professionalitat i treballar durant un any amb un contracte de formació.

Cristina Rodriguez, directora general de Fundesplai, presenta la 3a edició de Demà Jove
Reunió de representants d'empreses participants als Demà Jove 3 de Fundesplai
Reunió de representants d'empreses participants als Demà Jove 3 de Fundesplai

 

550 joves amb formació i treball en 3 anys

A la primera edició (2021) van prendre part 100 joves i a la segona (2022) 200. Amb la posada en marxa d’aquesta 3a edició, Fundesplai ja haurà arribat a 550 joves. En aquesta edició del 2023 els i les joves s’estan formant en quatre àmbits: monitor/a i director/a de lleure educatiu, cuina, àmbit administratiu i programació.

Aquest darrer àmbit de formació i treball és un novetat d’aquesta tercera edició gràcies a la incorporació de la iniciativa Low Code que aplica l’empresa Onizea, que permet desenvolupar aplicacions amb eines gràfiques i funcionalitats ja incorporades que minimitzen la necessitat dels requisits de programació tradicional.

Un programa necessari per fer front a la precarietat laboral dels i les joves

Demà Jove vol contribuir a millorar la inclusió sociolaboral dels joves en un context on les darreres xifres (Enquesta de Població Activa, 4t trimestre 2023) indiquen que la taxa d’atur entre les persones joves de 16 a 29 d’anys a Catalunya és del 18%, quan al trimestre anterior era del 14,8% i al mateix trimestre de 2022 era del 16,6%. A més, afecta més a les persones joves amb estudis obligatoris o de secundària (al voltant del 21%) que als que tenen estudis superiors (14,1%).

Les persones participants del “Demà Jove” tenen un contracte remunerat des del primer dia amb garantia d’un any, que combina formació i treball, sempre amb un acompanyament i orientació personalitzats. Cada jove té com a referent un tutor/a que el guia durant tot el procés i l’ajuda resoldre dubtes. A més, al final del contracte les persones participants obtenen un certificat de professionalitat que els facilita continuar la seva carrera laboral en l’àmbit escollit.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai