Aquest dilluns 4 de setembre de 2023 més de 350 coordinadores i coordinadors i cuineres i cuiners dels equips del migdia de Fundesplai han participat en la trobada d’inici de curs celebrada a Centre Esplai (El Prat de Llobregat). Aquesta jornada ha servit per donar el tret de sortida a les presentacions d’ “Estima, la proposta educativa per celebrar la vida” centrada en el benestar emocional i que es desenvoluparà durant els cursos 2023-25. A més, l’acte ajudarà a crear sinèrgies i vincles entre els equips del temps educatiu del migdia.

Xerrada de Núria Tomàs a la trobada dels equips del migdia de Fundesplai

Núria Tomàs, professora i catedràtica de l’Institut d’Ensenyament – Neuroeducació i Educació emocional, ha impartit la conferència “Créixer en salut i benestar emocional: tot un repte!”, on ha destacat la importància dels espais del menjador escolar, extraescolars, etc. pel desenvolupament físic i benestar emocional dels infants. Prèviament, Froilan Salgado, director operatiu de Fundesplai, ha agraït el compromís de tots els equips i ha destacat la tasca educativa que desenvolupen amb infants i joves a les escoles.

Formació dels equips del migdia de Fundesplai

La jornada ha comptat amb una important part formativa. Després de la presentació inicial, els participants s’han dividit en grups i han pres part en diferents tallers com el de prevenció del malbaratament alimentari a cuina, el de d’aplicació dels projectes educatius i els moments claus del curs, el de seguretat alimèntaria, el de noves tendències alimentàries o el d’aprovisionament i inventaris.

“Estima, la proposta educativa per celebrar la vida”

“Estima, la proposta educativa per celebrar la vida”

La nova proposta educativa de Fundesplai pels cursos 2023-24 i 2024-25 parteix de la base que des de l’acció socioeducativa s’han de crear i promoure entorns on infants, joves i famílies puguin tenir cura del seu benestar emocional i desenvolupar la capacitat de tenir cura dels altres. En aquest sentit, els equips educatius del temps del migdia de les escoles, dels esplais, de les colònies, etc. tindran un paper fonamental. Per això, la proposta inclou un munt de recursos per facilitar el seu desplegament: un quadern pedagògic, uns eixos d’animació adaptats per edats, uns reptes col·lectius per dinamitzar accions conjuntes arreu del territori, la proposta de diferents activitats que poder fer als esplais, les escoles o les cases de colònies i un banc de recursos pedagògics. Tots aquests elements estan agrupats a la web https://fundesplai.org/estima.

L’equip d’Innovació i Continguts de Fundesplai amb la col·laboració de desenes de persones de la Comissió Pedagògica de l’entitat han elaborat la proposta educativa “Estima” al llarg del primer semestre de 2023.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai