Aquest dilluns 29 de gener s’ha presentat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) el projecte Educació 360, una aliança impulsada per la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona  i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica amb l’objectiu de connectar temps i espais educatius.

edu360defweb
edu360defweb diba edu360defweb fundesplai
Foto superior: imatge de grup de diferents participants a la presentació d’Educació 360; foto inferior esquerra: Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona; foto inferior dreta: Cristina Rodríguez, de Fundeplai, presenta una de les experiències de Fundesplai.

 

Aquest dilluns 29 de gener s’ha presentat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) el projecte Educació 360, una aliança impulsada per la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona  i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica amb l’objectiu de connectar temps i espais educatius.

En la seva presentació als mitjans, l’acte ha comptat amb les intervencions de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conèsa, el director de la Fundació Jaume Bofill, Ismael Palacín, la Presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, Pilar Gargallo, Carles Barba, director de l’aliança Educació 360, i Rafael Homet, diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona. A la jornada institucional, a més de les persones ja citades, també han participat diferents representants institucionals d’ajuntaments, del món educatiu i d’entitats socials, ente d’altres.

Equitat i educació

Educació 360 es planteja com a principal repte oferir més i millors oportunitats educatives per a tothom. Per tal d’assolir-ho, els impulsors de la inciativa plantegen garantir oportunitats educatives amb equitat per a tothom i connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu. A més, situa a l’infant i el jove en el centre de tot el procès, motiu pel qual incorpora la construcció d’itineraris personalitzats i que abastin l’horari escolar, el temps de lleure, caps de setmana, etc. 

Un altre dels pilars d’Educació 360 és considerar l’àmbit local com l’espai idoni pel desenvolupament de polítiques públiques educatives que permetin coordinar tots els actors que interactuen (ajuntaments, escoles, esplais, caus, famílies, entitats esportives…). Així, ja participen 11 ajuntaments i comarques on es desenvolupen accions que esdevindran laboratoris educatius per transferir com a experiències d’èxit en altres municipis.

Fundesplai és una de les entitats que forma part d’aquesta inciativa i aporta diferents experiències d’èxit des del lleure educatiu al projecte.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • This field is hidden when viewing the form
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànim de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai