El 16 de maig Fundesplai / 7 i Tria van participar en la presentació de la ‘Guia per a la prevenció i reducció del malbaratament alimentari als menjadors escolars’, impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, conjuntament amb altres entitats del sector. L’objectiu d’aquest document és que els menjadors escolars puguin prevenir el malbaratament d’aliments.

La guia s’estructura en 10 passos que les persones encarregades del temps educatiu de migdia poden seguir per elaborar i implementar el pla per a la reducció del malbaratament alimentari. En aquest sentit, s’hi proposa pesar el menjar malbaratat i analitzar els resultats, o dissenyat un programa educatiu perquè els infants siguin conscients de com poden aprofitar els aliments.

La proposta educativa d’enguany de Fundesplai / 7 i Tria s’ha centrat a treballar per la reducció del malbaratament alimentari, posant l’èmfasi en la incidència en el temps educatiu de migdia. Per això, algunes de les propostes que recull la guia ja s’han dut a terme als centres educatius que gestiona Fundesplai / 7 i Tria.

Un exemple de la feina que es fa és el projecte ‘Servim-nos com a casa’, a través del qual Fundesplai / 7 i Tria té l’objectiu de potenciar l’autogestió de l’àpat, ja que l’infant se serveix sol tenint en compte el seu grau de sacietat. Tal com explica a la guia Oriol Carbonell, direcció de programes escolars Fundesplai / 7 i Tria, “l’acte de servir-se un mateix ajuda a prendre consciència de la quantitat d’aliments necessària per al seu cos i es redueix així el menjar al plat que no s’acaba, i que acaba a les escombraries”.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai