El 5 de juny celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient: una data per promoure la consciència ambiental i afavorir accions per a la cura del planeta. I enguany, el Dia Mundial del Medi Ambient té com a tema central la resiliència a la sequera i la lluita contra la desertificació.

Per a nosaltres és un dia de reconeixement important, doncs a Fundesplai creiem que l’educació i l’acció ambiental és cabdal per aconseguir una societat més sostenible:

  • Fem activitats i programes d’educació ambiental per a infants i joves als esplais, a les escoles, a les cases de colònies… Fem activitats de sensibilització per a persones adultes, formació i accions de voluntariat ambiental des de fa més de 50 anys.
  • Afavorim i protegim la biodiversitat en tots els nostres espais i activitats, i portem a terme activitats de conscienciació.
  • Promovem l’alimentació saludable i sostenible, tant des del temps educatiu del migdia com en altres àmbits d’actuació i sensibilització ciutadana com l’exposició “Menja. Actua. Impacta“.
  • Acompanyem els centres educatius de Xarxes d’Escoles per a la Sostenibilitat i del programa Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya, així com a les famílies de diversos municipis a través de les Jugateques Ambientals.
  • Els nostres equipaments (oficines, albergs i cases de colònies) són referents en construcció i gestió sostenible, d’eco-eficiència i de producció d’energies renovables.
  • Acompanyem a les entitats del Tercer Sector en el seu compromís vers la sostenibilitat, i treballem en xarxa amb altres per assolir fites ambientals.

Enguany, i davant el context d’emergència climàtica, hem posat el focus a adaptar les nostres activitats i instal·lacions a la sequera i l’augment de l’aridesa i de les onades de calor: hem desenvolupat situacions d’aprenentatge relacionades amb la manca d’aigua, hem adaptat les propostes didàctiques a la situació de sequera, reduint al màxim el consum d’aigua, hem instal·lat sistemes per reaprofitar i evitar l’evaporació de l’aigua de les piscines, hem planificat programacions i activitats en parcs i boscos amb ombra, entre moltes altres accions.

A més, volem compartir un seguit de recursos educatius pel Dia Mundial del Medi Ambient on trobaràs lectures i propostes adaptades a totes les edats que ens poden ajudar a tenir cura del nostre estimat planeta.

Celebra amb nosaltres el Dia Mundial del Medi Ambient i passa a l’acció!

Alguns recursos que poden ser del teu interès:

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai