Hedera

Necessites una mentora?

Vols continuar estudiant després de batxillerat però no ho veus clar? Aquí tens el suport d’algú que ja hi ha passat!

Estàs fent batxillerat i vols anar a la universitat o a un cicle formatiu de grau superior (CFGS)? Hedera et posa en contacte amb una persona voluntària que serà la teva acompanyant per fer-te més fàcil començar aquesta nova etapa.
Dibuix_hedera_parella_3_Fundesplai

En què consisteix la mentoria?

Tindràs l’acompanyament d’una persona mentora del gener al juny de 2025 amb trobades que fareu segons les teves necessitats i el teu ritme (tot i que et recomanem que siguin entre setmanals i quinzenals).
 
Podràs compartir interessos i dubtes sobre la tria dels estudis, tramitació de beques, la inscripció, com funciona la universitat… i també aspectes emocionals d’aquest moment de canvi.
 
Així podràs guanyar seguretat, confiança i motivació, ja que sabràs amb què t’aniràs trobant gràcies a l’experiència i suport que et transmetrà la teva persona mentora.
 
A més de la teva persona mentora comptaràs amb acompanyament per part de les tècniques del projecte Hedera.

Qui serà la teva persona mentora?

Persones amb ganes d’acompanyar-te, amb capacitat de comunicació, escolta, organització i adaptació.
 
Són estudiants universitaris o persones que ja s’han graduat que participen de forma voluntària i que han passat per decisions similars a les teves. Trobarem una persona amb la que et puguis entendre!
 
A més de la teva persona mentora comptaràs amb acompanyament per part de les tècniques del projecte Hedera.

Com fer la inscripció

Només pots demanar una mentoria si el teu centre educatiu participa al programa Hedera. Consulta aquí la llista de centres participants.

Si estudies en un centre que participa al programa Hedera, hauràs de seguir els següents passos:

El teu tutor o tutora t’haurà proposat poder gaudir d’una persona mentora que t’acompanyi a partir de gener.

Hauràs participat d’una sessió informativa sobre què és la mentoria i com funciona el projecte Hedera

Hauràs pogut aclarir dubtes amb el teu tutor o tutora o directament amb el projecte Hedera.

Un cop fet això, hauràs de:

T’hauràs d’inscriure en aquest formulari d’inscripció.

Et passarem un qüestionari que hauràs d’omplir per tal que et puguem conèixer i així trobar una persona amb qui us entengueu perquè sigui la teva mentora

T’enviarem un document de compromís que hauràs de retornar-nos signat i, en cas que siguis menor d’edat, també l’haurà de signar la teva persona tutora legal.

COM HA ESTAT L'EXPERIÈNCIA?

Hedera ha estat molt important per a mi. Tens una persona que només està per a tu i que s'enfoca a ajudar-te a assolir els teus objectius i metes.

Marian

Mentorada

Va estar molt bé perquè la meva mentora havia fet el mateix grau que jo volia. Aquesta experiència és molt recomanable per fer-se una idea de la vida universitària.

Caterina

Mentorada

El més enriquidor d'aquesta experiència és ajudar a altres persones que estan en situacions semblants al que tu ja has passat.

Ayisha

Mentora

Una oportunitat per acompanyar un jove que està passant per un moment tan difícil emocionalment i en què poden sorgir molts dubtes.

Ona

Mentora

AMB EL SUPORT DE

Aquest projecte és possible gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya. També hi han col·laborat diverses universitats, centres escolars i instituts. Vols col·laborar com a centre referent? Descobreix aquí com fer-ho i els centres que hi han participat.

logo Generalitat Catalunya

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai