Hedera

Una mentoria meravellosa

 

Programa de mentoria social

A prop teu hi ha joves que podrien anar a la universitat però troben massa barreres

Amb la teva experiència pots acompanyar-los a superar-les. T’hi apuntes?

%

El 80% de joves amb familiars propers universitaris arriben a la universitat. Aquesta xifra es redueix al 30% quan les famílies no tenen estudis post-obligatoris.  

%

50% d’estudiants de grau perceptors de l’ingrés mínim vital no tenen cap beca ordinària.

Dues ments brillen més que una de sola

4Si has anat a la universitat, amb la teva experiència pots ser un suport pràctic i emocional per a joves amb reptes semblants als que tu ja has viscut. Amb la mentoria podem trencar barreres que a priori semblen insalvables. Donant i compartint, creixeràs i aprendràs com segurament no t’imagines! Estudiants que aquest curs 2023-24 estan fent segon de batxillerat t’estan esperant.

Hedera: un voluntariat per implicar-te en la igualtat d’oportunitats

Hi ha joves que tenen més difícil que altres accedir als estudis superiors per la seva situació social, cultural, personal o econòmica. Per tal de pal·liar aquesta desigualtat, a Fundesplai hem creat Hedera, un projecte pilot de mentoria social per acompanyar-los a fer aquest pas. Hedera forma part de Referents, un projecte pilot de recerca sobre l’impacte de la mentoria social en l’accés a la universitat.

En què consisteix la mentoria Hedera

Si ets mentor o mentora a Hedera,

 • Acompanyaràs un/a estudiant de 2n de Batxillerat en el seu possible pas a la Universitat a través de trobades periòdiques, generalment virtuals, d’aproximadament una hora setmanal. 
 • Tindràs accés a una formació online que et serà molt útil per a fer la mentoria. 
 • Tindràs suport i acompanyament d’una especialista de l’equip d’Hedera durant tot el procés per resoldre qualsevol dubte o situació. 
 • Tindràs material al teu abast per poder fer l’acompanyament amb confiança, així com espais de trobada virtual amb la resta de persones mentores amb qui compartir dubtes i experiències.

Per què ser mentor o mentora  Hedera?

 • Per implicar-te en un projecte amb valors socials i treballar per a la transformació social i la igualtat d’oportunitats.
 • Per acompanyar un/a jove en una etapa vital que li pot estar resultant difícil i per la qual tu ja has passat.  
 • Per viure un procés de creixement personal i desenvolupar habilitats socials i personals.
 • Per formar part d’un col·lectiu de persones compromeses a ajudar-se a créixer a través del suport, l’aprenentatge i les relacions significatives. 

A més, podràs:

 • Obtenir acreditació en mentoria. 
 • Obtenir reconeixement de crèdits del grau que estiguis cursant en cas que hi hagi un conveni amb la teva universitat.
 • Desenvolupar des del voluntariat experiències i habilitats que poden ajudar-te en la millora d’oportunitats en el mercat laboral. 

Més preguntes i respostes sobre Hedera!

Què és una mentoria social?

Una relació de desenvolupament personal en la qual una persona més experimentada en una àrea en concret n’acompanya a una altra amb menys experiència o coneixement.  

La persona mentora és voluntària, rep una formació prèvia i té el suport d’una persona tècnica que acompanya i supervisa el procés.

Com sé si el meu perfil és adequat?

Pots ser mentor o mentora d’Hedera si compleixes una d’aquestes tres condicions:

 • Estudies un curs de grau, màster o doctorat. 
 • Fa poc que has acabat els estudis universitaris i estàs treballant. 
 • Tens titulació universitària i una clara vocació de voluntariat, cert coneixement del sistema universitari de Catalunya, i experiència amb joves i adolescents.

També cal que:

 • Hagis realitzat al menys part dels teus estudis universitaris en una institució acadèmica a Espanya i hagis residit a Espanya durant la realització d’aquests estudis.
 • Tinguis fluïdesa en català i/o castellà oral i escrit.

En qualsevol cas, busquem persones majors de 18 anys, sensibles i empàtiques, amb capacitat de comunicació, escolta, organització i adaptació.

 

Quina durada té Hedera?

Per al curs 2023-24 la mentoria es contempla durant el primer trimestre, amb possibilitat de continuïtat.

Si t’interessa, sigui quan sigui, no dubtis a inscriure’t: és molt possible que algun/a jove estigui esperant tenir una persona mentora!

Si tens qualsevol dubte, ens pots escriure per correu electrònic a hedera.mentoria@fundesplai.org

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai