Codi ètic

El Tercer Sector Social ha de contribuir a mantenir elevats els nivells ètics de les comunitats i consolidar que l’ètica sigui la base fonamental d’una societat més justa, democràtica i participativa. A Fundesplai, com a organització del Tercer Sector Social, tenim un Codi Ètic fonamentat per uns valors que orienten la nostra intervenció, l’organització interna i les relacions que establim amb el nostre entorn. Per tal de garantir el correcte compliment del Codi Ètic, comptem amb un Comitè d’Ètica que assessora i acompanya les persones treballadores, voluntàries o col·laboradores de Fundesplai que fan consultes ètiques.

Objectius del codi ètic

gràfic objectius codi ètic Fundesplai
gràfic objectius codi ètic Fundesplai_mobil

LA NOSTRA MANERA DE FER

Eduquem per a la convivència i la sostenibilitat. Aquests dos pilars i la missió defineixen totes les nostres accions. Els nostres principis pedagògics s’organitzen en quatre pilars: aprendre a conèixer, aprendre a conviure, aprendre a fer i aprendre a ser.

COMPROMISOS DEL CODI ÈTIC

Els nostres compromisos ètics amb les persones i la societat tenen en compte: el respecte, la dignitat, la inclusió, l’equitat, l’autonomia, la participació, l’escolta activa, el reconeixement, la coherència, la igualtat d’oportunitats, la cohesió social, el treball en xarxa, la transparència, la cura de les persones, i la denúncia i reivindicació davant les administracions.

Compromisos amb les persones usuàries

 • Posar al centre a la persona potenciant la seva autonomia, compromís i felicitat.
 • Fomentar la participació i implicació de les persones destinatàries de les activitats.
 • Garantir la igualtat d’oportunitats facilitant-los l’accés amb equitat.
 • Garantir la confidencialitat de les dades.
 • Garantir el model educatiu establert per l’entitat i el codi ètic.
 • Ser un model de referència per a infants i joves.

 

Compromisos amb les persones col·laboradores

 • Gestionar l’organització seguint els principis d’eficàcia, eficiència, equitat, humanitat i transparència i promovent espais de participació i escolta personal.
 • Garantir la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits i per a tothom sense pressions ni diferències per motiu de gènere, procedència o diversitat.
 • Garantir la confidencialitat de les dades.
 • Promoure l’excel·lència tècnica i ètica de les persones col·laboradores mitjançant la formació, el treball en equip i la millora continua potenciant l’assumpció de la responsabilitat pròpia i l’aportació dels coneixements al servei de les persones amb qui treballen i col·laboren.

 

Compromisos amb la comunitat i la societat

 • Respectar i fer pròpies la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides i la Convenció de Drets del Infants. Treballar sempre tenint present l’interès superior de l’infant.
 • Facilitar la participació a la comunitat de les persones destinatàries de la nostra acció.
 • Fer efectiu el compromís amb les famílies dels infants i joves que atenem.
 • Tenir en compte i donar suport a iniciatives ciutadanes alineades amb la nostra missió i valors.
 • Desenvolupar totes les nostres accions de la manera més sostenible possible.
 • Gestionar els fons rebuts de manera eficaç i eficient, transparent i sostenible.
 • Identificar la procedència ètica dels fons captats i de les empreses i entitats amb les que es col·labora.
 • Treballar per seguir sent un model de referència en els àmbits del Tercer Sector Social, ambiental i del lleure educatiu.

Fes una consulta al comitè d’ètica

El Comitè d’Ètica de Fundesplai s’encarrega de facilitar un marc de referència per a totes les persones treballadores, voluntàries o col·laboradores de Fundesplai. Volem potenciar el coneixement ètic i les bones pràctiques i fomentar el diàleg, la cooperació, l’exigència i el compromís amb la nostra missió. Si tens una consulta per al Comitè d’Ètica, emplena el formulari i et respondrem el més aviat possible. Però recorda: al Comitè d’Ètica no es fan denúncies, sinó consultes. No és un espai per tractar temes laborals o econòmics. Si vols fer una consulta que no correspongui al Comitè d’Ètica, contacta aquí.

La teva consulta

Dades de contacte

El comitè d'Ètica de Fundesplai garanteix la confidencialitat de totes les consultes. Necessitem les teves dades de contacte per donar-te resposta.

Nom(Obligatori)
Política privacitat

Recorregut de la teva consulta

Etapes consulta ètica_Fundesplai

L'ètica com a base de la nostra missió

L’ètica i els nostres valors impregnen tot el que fem! Eduquem per la convivència i la sostenibilitat des de la premissa de l’educació al llarg i ample de la vida, i la nostra missió té voluntat transformadora per caminar cap a una societat més justa, equitativa i sostenible.

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

 • Hidden
 • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai