Respiració conscient

  • de 3 a 99 anys
  • Dinàmica de grup
  • Consciència emocional, Emocions, Habilitats per a la vida, Regulació emocional, i Salut
  • MOOC Educació Emocional

Descripció

Un dels aspectes més importants de la relaxació és la respiració conscient. Respirar conscientment és quelcom que els pot resultar difícil als infants.

Objectius

  • Prendre consciència de la respiració
  • Prendre consciència d’on va l’aire que inhalem
  • Centrar l’atenció en la respiració
  • Aprendre a relaxar-se mitjançant la respiració conscient

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Si els infants practiquen la respiració conscient una mica cada dia, això pot ser molt positiu per a la seva capacitat de relaxació i és un recurs que podran utilitzar sempre que ho necessitin.

Ens estirem tots a terra còmodament i posem les mans sobre la panxa. També ho podem fer asseguts, amb les mans sobre la panxa.

Tanquem els ulls, podem posar música relaxant de fons. La monitora o monitor anirà explicant què cal fer. Els infants hauran d’estar en silenci. Amb 1 o 2 minuts d’activitat n’hi ha prou.

“Pensa en la teva respiració i nota com les mans es mouen quan el ventre s’infla i es desinfla en respirar. Nota com els teus pulmons s’omplen i es buiden. Observa com és la teva respiració, agitada i ràpida o tranquil·la.”

Contem 10 respiracions notant com les mans es mouen sobre el ventre, en silenci. L’adult pot anar “contant” cada una de les respiracions per tal de marcar el ritme calmat. Per exemple:

“Inspiro (1, 2, 3,) espiro (3, 2, 1), inspiro (1, 2, 3,) espiro (3, 2, 1),….”

Després ja podem obrir els ulls.

Compartim com ens hem sentit?

Pots trobar altres activitats relacionades amb la respiració en aquesta proposta de Sant Joan de Déu: https://escolasalut.sjdhospitalbarcelona.org/ca/consells-salut/salut-mental/importancia-densenyar-als-nens-respirar-be

Pots trobar més activitats relacionades amb la respiració i la relaxació a la nostra entrada 10 activitats de relaxació per a nens i nenes.

Edat de 3 a 99 anys
Temàtica Consciència emocional, Emocions, Habilitats per a la vida, Regulació emocional, i Salut
Tipus Dinàmica de grup
Projecte MOOC Educació Emocional
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai