Museu de palanques, rodes i plans inclinats

  • de 4 a 10 anys
  • Experiment científic
  • Creativitat, art i ciència

Descripció

Aquesta activitat té un rerefons científic amb el que els infants podran començar a experimentar i conèixer elements de la tecnologia més simple.

Objectius

– Descobrir elements tècnics bàsics

– Potenciar l’esperit científic i de descoberta

– Potenciar la imaginació i creació

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Proposem una activitat de caràcter científico-tècnic que permeti als infants més petits i petites de poder començar a experimentar amb elements bàsics com són per exemple les rodes, els pals, les palanques o els plans inclinats.

Proposem, als nens i nenes, una activitat d’experimentació amb diferents materials, on l’important és que observin, parlin, facin preguntes i elaborin conclusions.

DESENVOLUPAMENT

Prèviament, fem alguns experiments: com podem moure els objectes?

1. Distribuïm sobre una taula grossa diferents objectes: llapis, piles, tacs de fusta de diferents formes, pals, pilotes, tubs de cartró… Proposem, als nens i nenes, que els moguin de diferent forma: amb les mans, bufant, empentant, llançant, rodant, arrossegant…

2. Observem com podem moure un objecte bufant. Podem proposar que des de cada extrem de la taula dos infants intentin moure un llapis bufant. Poden ajudar-se d’una palleta.

3. Hem de transportar una caixa que pesa molt. Com ho farem? Deixem que els infants provin amb les coses que hi ha: fustes primes per fer palanca, fustes grans per fer un pla inclinat, rodes per desplaçar-les…

Un cop hem fet alguns experiments, cada dos o tres infants poden muntar una “parada” del museu, utilitzant com a base una taula o bé una caixa de cartró.

Cada equip decideix quin “invent” farà, que tingui a veure amb el desplaçament d’objectes.

Després de construir “l’invent”, els nens i nenes representaran la visita del museu, escoltaran les explicacions d’uns i altres, experimentaran el que ha preparat cada equip, etc..

Edat de 4 a 10 anys
Temàtica Creativitat, art i ciència
Tipus Experiment científic
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai