Juguem amb les paraules

  • de 5 a 17 anys
  • Joc i Joc de taula
  • Ciutadania compromesa i Consum responsable
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Es planteja jugar al joc del “penjat” però amb paraules que sempre tinguin a veure amb els aliments i el malbaratament alimentari. Una bona manera d’introduir nous termes i saber-ne més.

Activitat preparada conjuntament amb l’UB.

Objectius

– Introduir el concepte de malbaratament alimentari i d’altres conceptes relacionats

– Fomentar la capacitat lingüística i d’escriptura

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Aquesta activitat s’ha desenvolupat pels alumnes de l’assignatura d’educació social, Ètica i Valors de la UB, en el marc del conveni de col·laboració amb la fundació.

L’ACTIVITAT

Escriurem a la pissarra guions corresponents al número de lletres que conformin paraules com malbaratament alimentari, menjar o brossa, en cas que es consideri necessari per entendre millor el concepte.

Un per un, els nens/es hauran d’anar dient lletres per poder esbrinar de quins conceptes es tracta. Per finalitzar l’activitat, quan ja s’hagin endevinat els conceptes, els hi preguntarem si saben què signifiquen, i si no ho saben els hi explicarem.

 

Valoració

L’avaluació la farem un cop hagin endevinat quins són els conceptes tractats, al final de la sessió preguntant als nens/es si saben el que volen dir els conceptes treballats. A més, també observarem la reacció d’aquests quan, en el cas que no ho sàpiguen, els hi expliquem.

Es farà un joc per comprovar si ho han entès correctament: Separarem l’espai en dos, la meitat de l’espai significarà SI, l’altra meitat significarà NO. Els hi farem preguntes relacionades amb el treballat per saber el grau de coneixement que han obtingut. Exemples:

Es llença el menjar quan acabem de menjar?

Malbaratament alimentari vol dir no llençar el menjar

Edat de 5 a 17 anys
Temàtica Ciutadania compromesa i Consum responsable
Tipus Joc i Joc de taula
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai Interior
Autoria Fundesplai i UB
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai