Memory amb pictogrames

  • de 5 a 99 anys
  • Joc, Joc cooperatiu, i Joc de taula
  • Amistat i convivència, Diversitat i interculturalitat, i Igualtat d’oportunitats
  • Proposta educativa Mirall

Descripció

El joc del memory o de trobar les parelles és molt útil per treballar la comprensió, la concentració, l’atenció focal… proposem una versió del memory amb pictogrames de comunicació alternativa.

Objectius

  • Treballar la concentració
  • Donar a conèixer els pictogrames a tot el grup
  • Aprendre i comprendre nous pictogrames
  • Relacionar el pictograma amb la seva acció

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

L’ACTIVITAT

L’adaptació que et proposem per aquesta versió del joc és ideal per aprendre el significat dels pictogrames com a sistema de comunicació alternativa.

Si dins el grup hi ha algun infant que necessita els pictogrames com a suport alternatiu de la comunicació, és una bona manera perquè els companys i companyes puguin aprendre aquest vocabulari que després podran usar amb aquesta persona. I per altra banda, pot ser beneficiós per a l’infant que en fa ús, perquè podrà jugar amb vocabulari que pot comprendre i sentir-se més integrat al grup.

Aquest joc és una petita oportunitat per fer una activitat inclusiva en el marc de l’esplai, l’escola, el temps educatiu del migdia o en altres àmbits educatius.

Com es fan les parelles del memory?

Proposem que les parelles que s’han de trobar siguin per un costat el pictograma d’una acció i per altra banda l’acció escrita. D’aquesta manera caldrà trobar el pictograma amb l’acció corresponent.

Si l’infant amb diversitat funcional que fa ús dels pictogrames no té lectoescriptura, és una bona modalitat per jugar per equips, de tal manera que la resta de companys/es puguin ajudar-lo o ajudar-la.

Et proposem que facis ús dels pictogrames d’ARASAAC, on hi ha un banc de pictogrames gratuït molt ampli i que s’usa en molts dels recursos educatius.

Pots trobar més activitats d’inclusió o de sensibilització a la diversitat funcional, consulta la Proposta Educativa Mirall.

Consulta material de pictogrames a la web d’ARASAAC.

Edat de 5 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència, Diversitat i interculturalitat, i Igualtat d’oportunitats
Tipus Joc, Joc cooperatiu, i Joc de taula
Projecte Proposta educativa Mirall
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai