Aranya peluda

  • de 5 a 99 anys
  • Joc i Joc tradicional
  • Amistat i convivència

Descripció

L’aranya peluda és un joc tradicional molt divertit que treballa la cooperació entre els companys/es i cohesió de grup. Et proposem que juguis i que no et deixis atrapar per l’aranya!

Objectius

  • Treballa la coordinació
  • Potencia la velocitat, l’astúcia i l’estratègia
  • Afavoreix la cohesió de grup
  • Activitat física que reforça els hàbits saludables

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Es divideix el terreny de joc en dues parts. S’escull un membre del grup que se situarà al mig del camp on està situada la línia. Ell/a serà l’aranya. La resta del grup se situa en un dels dos costats i seran les mosques.

El joc es tracta de travessar el camp d’un costat a l’altre sense que el company/a del mig t’atrapi. S’inicia el joc quan el company/a que està al mig diu “ARANYA!!” i llavors els altres responen “PELUDA!!” i han de creuar de camp. La persona guanyadora serà aquella que sigui l’última en ser atrapada.

Hi ha diverses variants:

1. En joc d’equip: Cada costat de l’aranya és un equip i a mesura que l’aranya va “caçant” mosques, les va eliminant. Guanyarà l’equip que resti amb, com a mínim, una persona per caçar.

2. Variant cooperativa: Quan l’aranya caça, la persona que és caçada s’afegeix a la teranyina agafant-se de les mans i fent una línia entre els 2 costats. D’aquesta manera la teranyina es va fent gran i cada vegada és més difícil passar de costat a costat.

Material: Guix.

 

Valoració

Hem d’assegurar-nos que les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda tindran alguna adaptació al joc per poder-hi participar en “igualtat de condicions”. Aquestes adaptacions afectaran a aquestes persones i s’explicaran prèviament al grup per evitar malentesos.

Edat de 5 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència
Tipus Joc i Joc tradicional
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial (by-nc)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai