Fem retornar el llop als Boscos de la Vall d'Ora

  • de 12 a 16 anys
  • Aprenentatge i servei, Excursió, i Joc
  • Ciutadania compromesa, Excursionisme, Natura, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Àgora

Descripció

La idea d’aquestes activitats d’Aprenentatge i Servei, és que els joves puguin descobrir quin és l’ecosistema ideal dels llops, les seves característiques i condicions. Tot en un paratge ideal com és la Vall d’Ora.

Objectius

  • Donar a conèixer la importància de l’existència d’una espècie com és el llop.
  • Fomentar la millora del medi ambient i les característiques del territori, buscant l’equilibri territorial a les zones de mitja muntanya.
  • Fomentar l’aplicació de mètodes de conservació dels ecosistemes forestals que permetin una gestió sostenible d’aquests alhora que fan possible la convivència amb espècies com el llop.
  • Valorar la importància dels Ecosistemes forestals, aprenent a cercar evidències, i vinculant la responsabilitat de les nostres accions quotidianes en relació. Argumentant les conclusions de les experimentacions.
  • Passar estones agradables i divertides, a través de les accions i el treball en grup, amb la resta de joves i monitors.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Conjunt d’activitats, sortides, jornades lúdiques i educatives, adreçades als grups de joves, amb un format metodològic d’Aprenentatge Servei, a través de les quals els joves podran conèixer i aprendre tot el que envolta l’ecologia i la biologia del llop i valorar els beneficis ambientals de la reintroducció del llop així com la compatibilitat del retorn d’aquesta espècie amb l’ús i la gestió que els habitants del Solsonès fan dels boscos de l’Espai natural dels Cingles de Busa i la Vall d’Ora.

Per descarregar el document feu clic aquí.

El conjunt d’activitats que formen part de la proposta educativa Àgora estan vinculades a un centre d’interès anomenat terrastranya, encara que tots els recursos es poden dur a terme amb independència d’aquest eix d’animació.

Edat de 12 a 16 anys
Temàtica Ciutadania compromesa, Excursionisme, Natura, i Sostenibilitat
Tipus Aprenentatge i servei, Excursió, i Joc
Projecte Proposta educativa Àgora
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai