La ruleta dels noms

  • de 6 a 99 anys
  • Dinàmica de grup i Joc
  • Amistat i convivència

Descripció

Una dinàmica molt divertida que permet als infants conèixer el nom dels altres a més de treballar la seva agilitat. Sabràs reaccionar quan et toqui dir el nom del teu company o companya?

Objectius

  • Treballar els reflexes
  • Conèixer els altres companys i companyes
  • Treballar l’atenció

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Aquesta dinàmica és molt divertida i permet als infants conèixer-se entre ells i elles, a més a més de treballar els reflexes. Per iniciar aquest joc farem una rotllana, i es necessitarà una persona que es posi al centre (recomanem que primer sigui la persona que dinamitza, per tal que tothom pugui participar). La persona que està al centre haurà de fer voltes sobre si mateix/a i quan pari assenyalarà una persona, aquesta persona s’haurà d’ajupir i les dues persones del seu costat hauran de dir el nom de l’altre el més ràpid possible. Inicialment es poden fer unes rondes d’escalfament, i posteriorment qui no tingui tants reflexes, i per tant no digui el nom de l’altra persona més ràpid, es quedarà assegut a terra. La persona que havia estat assenyalada es torna a alçar i segueix jugant.

Aquesta serà la dinàmica fins que només quedin dues persones dempeus a la rotllana, que finalment s’hauran de batre en duel. Es posaran esquena contra esquena i començaran a caminar fins que la persona que estava al centre faci alguna senyal per marcar el moment en el que s’hauran de girar i dir el nom de l’altre.

Pots consultar més dinàmiques de coneixença a l’entrada del blog del món escolar: 15 dinàmiques per començar el curs amb bon peu

Edat de 6 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència
Tipus Dinàmica de grup i Joc
Espai
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai