La bossa de ganyips!

  • de 3 a 16 anys
  • Excursió
  • Excursionisme i Salut
  • Proposta educativa Camins

Descripció

L’activitat consisteix a fer que cada infant confeccioni la seva bossa de ganyips perquè s’acostumi a dur-la a les excursions. Quelcom important a tenir a mà perquè no ens falti l’energia.

Objectius

  • Compendre el significat de ganyipar i la importància de l’alimentació a la muntanya.
  • Elaborar una bossa de ganyips.

 

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Fer un ganyip o ganyipar és un mot ben conegut en el món excursionista. Es tracta, tal com recull el diccionari, de fer un petit mos consistent, especialment de fruita seca, durant una excursió.

ACTIVITAT

Fer un ganyip, un mot misteriós…!

Organitzeu diversos jocs per descobrir i conèixer el significat del món “ganyip”: el joc del penjat, mots encreuats, cada grup disposa de totes les lletres de la paraula i entre tots han de ser capaços de construir-la en un temps determinat, etc.

Endevina què és…

Aprofitem aquesta activitat per sensibilitzar els infants sobre la importància d’alimentar-se bé, i especialment, quan fem una activitat que té un desgast superior a l’habitual.

Habitualment, la base de fer un ganyip són els fruits secs. Els fruits secs són un aliment energètic de qualitat, ric en greixos saludables, proteïnes, fibra, amb propietats antioxidants així com també amb una gran aportació de vitamines i de sals minerals (fòsfor, magnesi, coure i ferro).

Organitzem el tradicional joc de degustació amb els ulls tapats i juguem a endevinar a través del tacte o a través del gust de diferents fruits secs.

Molt important!!

Abans de fer aquesta activitat assegure-vos que cap noi o noia té al·lèrgies o intoleràncies als fruits secs.

Fer una bossa de ganyips!

Bàsicament es tracta de confeccionar la típica bossa de roba de l’esmorzar o del berenar però de mida molt més petita. La roba, preferentment de cotó, és natural i conservarà molt millor els fruits secs.

Si compreu cotó blanc sempre podeu organitzar un taller per tenyir-la amb tints naturals i cordes.

Edat de 3 a 16 anys
Temàtica Excursionisme i Salut
Tipus Excursió
Projecte Proposta educativa Camins
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai