Fet i amagar

  • de 4 a 99 anys
  • Joc i Joc tradicional
  • Amistat i convivència

Descripció

Fet i amagar és un joc popular on la diversió i l’astúcia són les protagonistes. Afavoreix a la imaginació i l’aprenentatge motor. Aquest joc es juga l’escola, esplais i al temps de lleure educatiu.

Objectius

  • Treballa l’agilitat i psicomotricitat
  • Potencia la velocitat i l’astúcia
  • Afavoreix la cohesió de grup i coneixença

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

El joc consisteix que un jugador/a para i els altres s’han d’amagar. El joc comença escollint una persona del grup que sigui l’encarregada de comptar i parar.

Una vegada la tenim escollida comença el joc. La persona encarregada de parar ha de comptar amb veu alta fins a un número preestablert amb els ulls tancats. Els altres jugadors/es s’han d’amagar per l’espai delimitat.

Una vegada ha parat de comptar, el jugador/a que la para ha de buscar els altres jugadors/es que estan amagats.

Un cop ja ha acabat de comptar, ha de buscar els companys/es que estan amagats. Quan en veu un ha d’anar al lloc on havia parat i dir “Un, dos tres i el nom del jugador/a i el lloc on l’ha vist”. Si el que ha sigut descobert no arriba abans que ell o s’equivoca de lloc no està salvat. En canvi, si el jugador/a descobert arriba abans al lloc per salvar-se ha de dir “Un, dos, tres salvat”.

Una altra situació que pot passar és que el jugador/a que la para s’equivoqui de nom i de lloc. En aquest cas, el jugador/a que està amagat ha de dir “Has trencat l’olla“. En aquell moment tots els jugadors amagats surten i torna a començar el joc des de l’inici.

Una altra variant del joc pot ser que el jugador/a que la para només ha de dir el nom i el lloc on ha descobert un dels jugadors/a amagats.

Si l’encerta el primer jugador/a en ser descobert es el pròxim en parar a la següent partida. El joc finalitza quan el que para ha descobert a tots els jugadors/es amagats/es.

Edat de 4 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència
Tipus Joc i Joc tradicional
Espai
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial (by-nc)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai