La revolta dels tomàquets

  • de 13 a 16 anys
  • Joc, Joc cooperatiu, i Videojoc
  • Ciutadania compromesa i Consum responsable
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

La revolta dels tomàquets és un Escape Room en format digital ideal perquè els i les adolescents prenguin consciència de la situació alimentària del planeta.

Objectius

– Treballar en equip

– Prendre consciència de conceptes com malbaratament alimentari i les conseqüències d’aquest

– Extrapolar els conceptes del joc a la vida diària

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

La revolta dels tomàquets és un Escape Room digital que està pensat per a joves d’entre 13 i 16 anys. Es pot jugar en format individual tot i que nosaltres recomanem que es faci en equips d’entre 3 i 4 persones per tal de fomentar el treball en equip i el raonament. Té una durada aproximada d’1 hora.

DESENVOLUPAMENT

Aquest joc planteja la revolta del poble tomaquer que veu com l’alimentació del planeta s’està veient fortament afectada pel malbaratament i els hàbits de vida poc saludables. La idea serà la de trobar durant el recorregut del joc els 7 arguments per a construir un manifest que solucioni el conflicte amb els tomàquets i altres aliments.

Una bona opció perquè els joves prenguin consciència de quina és la situació en relació a la situació alimentària del planeta i a més a més aprenguin a treballar en equip i a raonar arguments.

La creació de l’escape room digital s’emmarca dins del projecte ‘Parem Taula Pel Clima’ (Climate Action Table), el qual forma part de la Iniciativa Europea pel Clima (EUKI). EUKI és un instrument de finançament de projectes creat pel Ministeri Federal Alemany d’Economia i Acció Climàtica (BMWK).

 

Accedeix al joc La revolta dels tomàquets

Edat de 13 a 16 anys
Temàtica Ciutadania compromesa i Consum responsable
Tipus Joc, Joc cooperatiu, i Videojoc
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai