Conte "El cuc i la lluna"

  • de 1 a 99 anys
  • Conte
  • Alimentació, Amistat i convivència, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Conte inèdit per despertar la curiositat dels infants envers els éssers vius que viuen a l’hort i la seva contribució fonamental. Preparat per a narrar-se amb la tècnica del kamishibai.

Objectius

  • Despertar l’interès per la lectura
  • Despertar la curiositat i el coneixement per la biodiversitat de l’hort.
  • Connectar amb la natura des de l’emoció.
  • Estimular la iniciativa per a la conservació dels sistemes naturals.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Quan llegim un conte gaudim de la història, somiem, ens divertim, fem volar la imaginació, viatgem a mons fantàstics,… La lectura és una gran font de plaer i gaudi durant el temps de lleure, estimulant la imaginació, la creativitat i la intel·ligència emocional.

A més a més, llegir contribueix al creixement integral de l’Infant, a la seva educació i socialització, ja que a través de la lectura es van interioritzant valors i actituds que es consoliden en la identitat de cada nena o nen.

Podem llegir o escoltar contes en molts moments del dia: a casa en família, a l’escola, a l’esplai, durant el temps educatiu del migdia… només cal tenir un bon llibre a l’abast i les ganes de deixar-nos seduir per la història.

EL CONTE EL CUC I LA LLUNA

Us presentem un conte inèdit per despertar la curiositat dels infants envers els éssers vius que viuen a l’hort i la seva contribució fonamental. Està preparat per a narrar-se amb la tècnica del kamishibai.

El cuc i la lluna”  és un conte escrit perquè els infants i joves s’adonin de la importància de cada ésser per a la sostenibilitat global del planeta. Un petit cuc de terra és el personatge principal d’aquesta història. De la seva mà descobrirem com n’és de vital per a mantenir fèrtil la terra i la seva contribució al creixement de les plantes.

Accés al conte

Història senzilla i preciosa per a reflexionar sobre els valors de la natura i la interdependència.

>> Te’l pots descarregar aquí: “El cuc i la lluna” (PDF)

“El cuc i la lluna” és un conte que està preparat per a ser narrat amb la tècnica japonesa del Kamishibai (teatret de paper). Pe saber més sobre aquesta tècnica podeu consultar aquest enllaç.

Edat de 1 a 99 anys
Temàtica Alimentació, Amistat i convivència, i Sostenibilitat
Tipus Conte
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai Interior
Autoria Maria Blasco Farelo i Carla Pujol i Blasco
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai