Exposició Pop-Art

  • de 12 a 17 anys
  • Aprenentatge i servei
  • Creativitat, art i ciència
  • Proposta educativa Eureka!

Descripció

Imaginació i creativitat al poder. Oferim un espai de creació artística pels i les més joves perquè es puguin expressar.

Objectius

– Potenciar el treball creatiu

– Gaudir de l’art i reconèixer-lo com a patrimoni cultural

– Respectar les creacions artístiques dels companys/es

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

INTRODUCCIÓ

Pop, cultura pop, art pop, música pop, moviment pop… són expressions habituals, el significat de les quals és de vegades confús. Pop vol dir popular. Quan l’art no utilitza un llenguatge especial, sinó que fa servir el codi comú, quan es difon entre la gent, i a través del poble es conserva i es fa tradicional, es diu que és popular, que és pop.

L’art popular (de l’anglès Pop-Art, “Art pop”) va ser un moviment artístic sorgit a la fi dels anys 1950 a Anglaterra i els Estats Units; les seves característiques són l’ocupació d’imatges i temes presos del món de la comunicació de masses aplicats a les arts visuals.

DESENVOLUPAMENT

Aquesta proposta vol combinar la fotografia digital amb l’art. L’escàner, la càmera digital, el correu electrònic, la recerca d’informació per Internet, la impressora i els programes de retoc d’imatges ens permetrà observar i elaborar diferents produccions plàstiques, alhora que ens permetrà ampliar vocabulari, expressar sentiments i opinions sobre l’art popular.

A partir d’aquesta activitat volem que els nostres joves: “Aprenguin a conèixer” recollint informacions tretes d’internet, “Aprenguin a fer” servir alguns programes de tractament d’imatge mitjançant diferents processos de forma quotidiana i autònoma, “Aprenguin a ser“, a opinar, expressar i analitzar imatges fixes, digitals, situacions… que van conformant la pròpia identitat i “Aprenguin a comprendre a l’altre” fent servir diferents mitjans de comunicació.

La idea: Crear a partir de fotografies a infants, joves, monitors/es, pares i mares de l’esplai una exposició de Pop-Art. És una tècnica senzilla i a l’hora molt atractiva i visual.

• Segons com plantegem l’activitat podem transformar-la fàcilment en un projecte d’aps. Només caldrà definir una temàtica central per a les fotografies i un servei necessari per a la comunitat.
• Si no disposem o no tenim la formació suficient entorn els programes de tractament d’imatge podem trobar altres alternatives: Si imprimim la imatge en blanc i negre en un DIN-A3, només caldrà que repassem amb retolador negre la silueta de la imatge i els contorns que més vulguem destacar (els cabells, la boca, els ulls…) i amb pintura aigualida posar-hi els colors.
• L’exposició ha de ser una acte de gran rellevància: convidem a les famílies, a la resta de grups de l’esplai… Fem una cartell-pòster per anunciar-ho.
• Les obres realitzades podran servir d’ambientació per al casal de joves, o de diferents espais de l’entitat.

 

Pots veure més informació al document del material adjunt.

Aquesta activitat forma part de la proposta educativa Eureka!

Material addicional

Edat de 12 a 17 anys
Temàtica Creativitat, art i ciència
Tipus Aprenentatge i servei
Projecte Proposta educativa Eureka!
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai