Eureka

Què és?

El programa pedagògic Eureka! és una reedició, revisada i actualitzada del programa pedagògic Eureka! Editat l’any 1998. És una proposta per a la intervenció educativa de la Federació Catalana de l’Esplai en el lleure dels infants i joves, amb la finalitat d’estimular l’educació de l’esforç i el plaer a partir d’activitats amb accent científic i tecnològic.

Objectius de la proposta

Els objectius educatius generals de la proposta Àgora s’articulen al voltant dels quatre valors humans de la Fundació Catalana de l’Esplai:

Utopia

Desitjar a contribuir i esforçar-se a millorar el que els envolta fent front als problemes, i visquin la ciència i la tecnologia com a eina de transformació de la realitat.

Iniciativa

Descobrir la satisfacció de ser i sentir-se protagonistes, malgrat l’autonomia demani un esforç, i visquin la ciència i la tecnologia com a repte a la seva imaginació i a la seva responsabilitat.

Solidaritat

Descobrir l’esforç i el plaer de pertànyer a un col·lectiu i apropar-se a una concepció de la ciència i de la tecnologia més humana i solidària.

Felicitat

Aprendre a ser feliços, a fer feliços els altres i a obtenir plaer, a partir de l’esforç i la superació personal, a partir d’experiències vitals senzilles i intenses.

Continguts

El conjunt d’accions i activitats proposades tenen com a finalitat l’enfortiment de diferents capacitats i habilitats per tal que els nois i noies aprenguin a valorar l’esforç, a sentir-se orgullosos de la feina ben feta, a mirar més enllà d’ells mateixos per passar del jo al nosaltres i als altres.

Amb la col·laboració de:

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai