Excursió i itinerari sensorial de Can Grau i l'avenc de l'Esquerrà

  • de 8 a 12 anys
  • Excursió
  • Excursionisme i Salut
  • Proposta educativa Mirall

Descripció

Proposem un itinerari sensorial de l’escola de natura de Can Grau (zona del Garraf). És un itinerari adaptat per a persones amb discapacitat física i visual.

ATENCIÓ: assegure-vos que la ruta està en condicions abans de fer-la.

Objectius

– Descobrir els sentits com a mitjà per relacionar-se amb els altres i amb el medi, i com a font d’informació.

– Reconèixer i apreciar la diversitat d’objectes de l’entorn que ens envolta a través dels sentits.

– Potenciar l’interès i el respecte per l’entorn en la recollida de mostres per a l’observació i experimentació.

– Crear lligams de confiança, cooperació i solidaritat entre persones participants, i gaudir d’uns moments agradables en convivència amb el grup.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

L’itinerari sensorial de l’escola de natura de Can Grau és un itinerari adaptat per a persones amb discapacitat física i visual. L’itinerari, de 520 m de llargada, es desenvolupa a través de 10 activitats de disseny universal que potencien selectivament els diferents sentits. Després de recórrer l’itinerari, podem continuar la descoberta del Garraf apropant-nos a l’avenc de l’Esquerrà.

PLANTEJAMENT DE L’EXCURSIÓ

– El recorregut és un camí circular de pendent suau, que transcorre pels voltants de l’escola de natura de Can Grau situada al parc del Garraf.

– L’element conductor de l’itinerari consisteix en una corda gruixuda, fixada a un pal vertical, que se situa al costat esquerre i ajuda, si és necessari, a garantir l’orientació per avançar.

– L’itinerari disposa d’estructures que faciliten la descoberta de determinats elements emblemàtics del parc natural (les plantes aromàtiques, la roca calcària, el margalló, el vent i el cant dels ocells, etc.) a partir de 10  activitats també universals que van potenciant, de forma transversal, els diferents sentits.

– Després de realitzar les activitats proposades a través de l’itinerari universal podem arribar fins a l’avenc de l’Esquerrà, que es troba a 2,5 km de Can Grau, seguint pel GR des de la casa.

– Durant l’excursió gaudirem del paisatge emblemàtic del Garraf i un cop a l’avenc, extremant la cura, podrem veure la seva entrada. Aquest avenc és un dels més llargs del Garraf, amb 300 m de fondària.

Descarrega’t els documents del material adjunt i podreu trobar tot l’itinerari ben detallat i amb informació molt interessant per a poder-lo dur a terme.

Edat de 8 a 12 anys
Temàtica Excursionisme i Salut
Tipus Excursió
Projecte Proposta educativa Mirall
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai