Seure i respirar com una granota

  • de 3 a 99 anys
  • Dinàmica de grup
  • Consciència emocional, Emocions, Habilitats per a la vida, Regulació emocional, i Salut
  • MOOC Educació Emocional

Descripció

La respiració es converteix en un element clau per treballar la concentració, però centrar l’atenció en la respiració no és fàcil. És per això que activitats didàctiques com aquesta perquè els infants en prenguin consciència és molt beneficiosa.

Objectius

  • Identificar per on entra i surt la respiració
  • Posar atenció en les instruccions que es donen
  • Centrar l’atenció en la respiració

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

La terapeuta Eline Snel, proposa en el seu llibre Tranquils i atents com una granota, proposa una activitat pròpia que es centra a fer que els infants es posin en el paper d’una granota, i puguin ser capaços d’estar-se quieta mentre respiren com ho fa aquest animal.

El fet que els infants hagin de centrar la seva atenció en ser un animal, els fa focalitzar-la d’una manera més divertida i entenedora.

El seu llibre inclou materials molt interessants, i disposa d’àudios per tal de poder fer aquesta activitat de forma dirigida. Nosaltres et proposem que facis un cop d’ull a aquest vídeo per tal de poder posar en pràctica la respiració conscient d’una granota.

 

 

Pots trobar més activitats relacionades amb la respiració i la relaxació a la nostra entrada 10 activitats de relaxació per a nens i nenes.

Edat de 3 a 99 anys
Temàtica Consciència emocional, Emocions, Habilitats per a la vida, Regulació emocional, i Salut
Tipus Dinàmica de grup
Projecte MOOC Educació Emocional
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai