El gran trueque dels mitjans

  • de 8 a 12 anys
  • Dinàmica de grup
  • Amistat i convivència, Ciutadania compromesa, i Consum responsable
  • Proposta educativa Compartir

Descripció

Proposem una activitat d’intercanvi entre diferents grups d’esplai. L’oportunitat per conèixer i compartir amb la resta les nostres aficions.

Objectius

– Crear comunicació i vincle amb altres grups d’esplai

– Expressar els desitjos

– Organitzar-se per cobrir les necessitats que es demandin

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

INTRODUCCIÓ

Us proposem un projecte col·lectiu en què els infants mitjans podran donar i rebre diferents coses dels altres grups d’esplai. El valor d’aquest projecte es basa en oferir als altres aquelles coses que nosaltres com a grup hem creat i rebre coses dels altres grups que per nosaltres puguin ser d’interès o d’utilitat.

DESENVOLUPAMENT

En un primer moment del desenvolupament d’aquest projecte, haurem de fer una anàlisi amb cadascun dels nostres grups per poder definir en què som especialistes. De ben segur que hi ha grups de mitjans que dominen diferents tècniques plàstiques, o que realitzen bijuteria, o que dominen a la perfecció anar sobre xanques…

Caldria doncs, que cada grup fes una llista d’allò que com a grup podria oferir als altres i també d’allò que desitjaria rebre dels altres. Seguidament, es poden crear llistes compartides entre tots els esplais perquè tothom hi tingui accés.

A partir d’aquí, començarien les connexions entre els diferents grups i les diferents entitats i podríem començar a articular els trueques que fossin possibles. Seria una manera fantàstica de compartir, de donar i rebre i, en definitiva, de fer que els mitjans se sentin part d’un moviment, d’un col·lectiu d’esplais.

Com a cloenda us proposem finalitzar amb un gran mercat del trueque a Festa Esplai on podríem intercanviar totes aquelles coses que els grups hem generat durant el curs i on l’única moneda de canvi fos el donar i el rebre.

Edat de 8 a 12 anys
Temàtica Amistat i convivència, Ciutadania compromesa, i Consum responsable
Tipus Dinàmica de grup
Projecte Proposta educativa Compartir
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai