Proposta educativa EnCORatja't

  • de 3 a 99 anys
  • Guia didàctica
  • Amistat i convivència, Igualtat d’oportunitats, i Pau i solidaritat
  • Proposta educativa enCORatja't

Descripció

A continuació presentem la proposta educativa Encoratja’t, una proposta que va directament relacionada amb l’objectiu de crear una societat lliure de discriminacions i violències. El respecte i la igualtat d’oportunitats com a base educativa.

Objectius

Educar les noies i els nois, des de la seva participació activa, per construir una societat lliure de discriminacions i de qualsevol forma de violència. Avançar cap a una igualtat d’oportunitats real entre totes les persones, indiferentment del gènere.

  • Fomentar entorns de confiança i una convivència basada en els valors de l’amistat i el respecte a la diversitat, a les identitats i orientacions sexuals. A partir del model dialògic de convivència.
  • Promoure la cultura de violència zero per garantir la prevenció i la detecció de conductes sexistes i homòfobes i qualsevol mena d’assetjament.
  • Integrar la perspectiva de gènere en la cultura i les pràctiques de centre.
  • Estimular l’esperit crític i ser agents de transformació social. Organitzar campanyes per denunciar tota forma de violència, en particular l’adreçada a les dones i als col·lectius de LGTBI.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

El sexisme, el masclisme, l’assetjament, la LGTBIfòbia, i la violència que se’n deriva, esdevé, encara avui, una xacra social que cal combatre amb fermesa des de tots els àmbits. A través d’aquesta proposta educativa volem assumir el repte d’educar els infants i joves en els valors de la coeducació per a una societat més igualitària, lliure de discriminacions i de qualsevol forma de violència.

Per conèixer més en profunditat aquesta proposta educativa fes clic aquí descarregar la fonamentació pedagògica.

Edat de 3 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència, Igualtat d’oportunitats, i Pau i solidaritat
Tipus Guia didàctica
Projecte Proposta educativa enCORatja't
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai