Dansem!

  • de 3 a 8 anys
  • Activitat artística
  • Creativitat, art i ciència i Emocions
  • Proposta educativa Compartir i Proposta educativa Viure Somriure

Descripció

La dansa és un mitjà d’expressió corporal i emocional molt potent i sovint poc explotat. Aprofitem perquè els infants desenvolupin aquesta pràctica.

Objectius

– Que els infants desenvolupin la seva creativitat

– Que els infants gaudeixin escoltant música d’arreu del món

– Que els infants experimentin moviments corporals

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

INTRODUCCIÓ

La dansa lliure és un mètode de treball creat per François Malkovsky (1889-1982) ballarí Txec que ens ajuda a descobrir un moviment més lliure de bloqueigs, tensions i esforços innecessaris; millorant la postura i la col·locació del cos, i augmentant la creativitat i l’autoestima.

DESENVOLUPAMENT

Per començar, generem un espai amb prou amplitud per tal que el grup d’infants puguin dansar lliurement.

Prèviament haurem preparat músiques d’arreu del món, intentant que aquestes siguin variades pel que fa als ritmes, els tipus d’instruments, la intensitat, les melodies…

A la sala, preparem capses amb diferents materials que els infants puguin fer servir lliurement en el desenvolupament de l’activitat (fulards de diferents mides i textures, tires de plàstic de colors, globus inflats…).

Convidem als infants a treure’s les sabates i gaudir de la música. Els expliquem que disposen de diferents materials per si els volen fer servir i que quan comenci a sonar la música poden ballar de la manera que vulguin.

Els monitors i les monitores podem participar de l’activitat però sempre amb una actitud d’observadors per veure quina es la reacció dels infants, com es comuniquen entre ells/es, quin són els estats d’ànims que els generen les diferents músiques, com s’expressen mitjançant els diferents materials…

Edat de 3 a 8 anys
Temàtica Creativitat, art i ciència i Emocions
Tipus Activitat artística
Projecte Proposta educativa Compartir i Proposta educativa Viure Somriure
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai