Contes per ràdio

  • de 8 a 12 anys
  • Aprenentatge i servei i Conte
  • Creativitat, art i ciència i Salut
  • Proposta educativa Barrinem

Descripció

Es tracta d’un projecte d’aprenentatge servei que consisteix en participar en un programa de la ràdio local a partir del treball previ d’uns contes.

Objectius

– Comprendre la relació entre hàbits saludables i millor qualitat de vida per a tothom.

– Responsabilitzar-se davant la població en la construcció d’entorns més cívics i acollidors per a tothom.

– Desenvolupar habilitats comunicatives: expressar opinions, sentiments, elaboració de missatges, aprendre a escoltar, dialogar…

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

En aquesta activitat, per a la qual necessitem la complicitat de la ràdio local del nostre barri o municipi, els nois i noies es converteixen en promotors de salut, difonent missatges sobre els hàbits de vida saludable, en relació a l’alimentació, el tabac, l’alcohol, l’exercici físic, la prevenció d’accidents, etcètera. Per tant, es tracta d’una activitat que “fa comunitat” intensament.

ACTIVITAT

Preparació: Els nois i noies treballen un conte a partir de la lectura, la dramatització i la preparació del discurs i missatges saludables que retransmetran per ràdio. Sempre s’escolliran contes que parlin dels hàbits saludables, per així després poder-ne explicar les conclusions als oients. La idea és que la ràdio hagi retransmès aquest conte prèviament.

Retransmissió i debat: Els nois i noies van a la ràdio local per participar activament en un programa a partir del conte emès. La seqüència pot ser:
Presentació del tema central del programa.
– Escoltar un cop més el conte escollit (només són 3/4 minuts).
– Els nois i noies expliquen el que han fet i reflexionat a l’esplai en relació al conte, i s’estableix un debat. Aquest és el punt en que es converteixen en promotors del civisme, tot difonent els missatges que han estat preparant.
– Si és possible, es reben trucades/missatges d’oients que fan preguntes, les quals podran respondre els propis infants.

Tancament: Es valorarà l’experiència a la ràdio, les seves aportacions i els aprenentatges realitzats.

Material addicional

Edat de 8 a 12 anys
Temàtica Creativitat, art i ciència i Salut
Tipus Aprenentatge i servei i Conte
Projecte Proposta educativa Barrinem
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai