Camí dels sentits

  • de 3 a 6 anys
  • Dinàmica de grup
  • Amistat i convivència, Natura, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Gimcana per pensar i connectar amb la Terra i els seus elements. Cada cop més, la desconnexió amb el món i la natura és més evident i hem de multiplicar esforços per sentir-nos part d’aquesta.

Objectius

  • Reconnectar amb la natura a través del sentits
  • Generar consciència de la importància de cuidar per perpetuar el planeta

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

A través de diferents textures i materials naturals que creixen de la terra, ens connectarem amb la natura que ens envolta.

Podem organitzar diferents activitats com per exemple un camí de sensacions, per on trepitjar la terra descalços. Trepitjar elements naturals, suaus, i d’altres no tant. Una activitat per sentir i pensar.

Les preguntes que podeu plantejar són: “Què hem sentit amb els peus?”, Normalment ho sentim? Per què? Les persones que van viure fa molts i molts anys enrere caminaven descalços, què devien sentir? Quan es va inventar la sabata i per què? Camineu descalços? Quins beneficis té caminar descalços? Necessitem les sabates? Tots els infants les necessiten? Tots els infants tenen sabates? Com són?…”

Material:

Elements naturals per crear un camí de sensacions amb tronquets, fulles, pedres, sorra, fils, aigua…

Edat de 3 a 6 anys
Temàtica Amistat i convivència, Natura, i Sostenibilitat
Tipus Dinàmica de grup
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai
Autoria Fundesplai - 7 i TRIA
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai