Famílies i educació del consum
La proposta educativa és un excel·lent mitjà per a potenciar la col•laboració amb les famílies, reforçar els lligams de cooperació i impulsar una acció educativa coherent, corresponsable i acollidora.
Tinguem present que els hàbits que s’adquireixen a l’esplai, al cau, a l’escola…, es transmeten a l’entorn familiar, d’aquí la importància de ser conscients dels valors i contravalors dels nostres actes i gestos.
Ens proposarem accions que fomentin:
- Fer partícips les famílies de les decisions que l’esplai adopti en relació al consum: berenars més saludables, evitar les llaminadures, estalvi d’energia, reutilització i reciclatge, reducció de determinats productes….Tot en eres de consensuar acords i fomentar una acció educativa coherent.
- Organitzar un cicle de xerrades o tallers amb persones expertes que orientin i aportin estratègies per anar introduint la visió d’un consum més crític i conscient en l’àmbit familiar.
- Repensar les activitats que oferim a les famílies, o oferir-ne de noves, en clau de consum crític i conscient: taller de costura, taller de joguines, taller per aprendre a gestionar el pressupost familiar, taller de tertúlia literària al voltant del Petit Príncep…
- Impregnar l’ambient i els espais de l’esplai de la visió del consum que volem transmetre: mitjançant missatges claus, aportant informació sobre activitats que es facin en el municipi, oferir productes de comerç just, etc.