El Departament de Justícia i Qualitat Democràtica de la Generalitat ha atorgat una distinció a Fundesplai en l’àmbit de l’execució penal, per la trajectòria duent a terme iniciatives a diferents centres penitenciaris (com Brians 1 i 2 o el Centre Penitenciari de Joves) potenciant una cultura participativa, de canvis i experiències significatives en la vida de les persones privades de llibertat. Els projectes desenvolupats volen canviar la realitat quotidiana d’aquestes persones, des de l’acompanyament i el vincle cap a la transformació i l’apoderament personal.

En aquest sentit, un dels projectes que duem a terme des de Fundesplai és Azimut, amb el qual es crea un espai segur i confortable on treballar habilitats i competències com l’acceptació d’un mateix, la masculinitat positiva, la diversitat en el sentit més ampli i la tolerància vers aquesta diversitat. D’altra banda, a través del projecte Vivi Kune, duem a terme una intervenció socioeducativa per a la millora en la convivència i la resolució de conflictes de les dones privades de llibertat del Centre Penitenciari de Brians 1 basada en les relacions humanes. Finalment, gestors culturals és un programa centrat en la participació i el lleure als centres penitenciaris, amb la implicació dels interns i internes en el disseny, l’oferta i la construcció d’alternatives d’oci i temps lliure de qualitat.

A l’acte, emmarcat en la festivitat de la Mercè -dia de les institucions penitenciàries- també s’hi van reconèixer una setantena de professionals, institucions i entitats que treballen en l’àmbit de l’execució penal per la seva col·laboració i compromís en la reinserció de les persones privades de llibertat.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai