Azimut

Projecte finalitzat

setembre 2022 – desembre 2022

El projecte Azimut vol oferir un espai per generar vincles segurs entre els joves interns dels centres penitenciaris on es promoguin valors com la confiança entre iguals i el treball en equip, i es pugui generar un ambient confortable de seguretat i intimitat on poder treballar aspectes de manera transversal com l’acceptació d’un mateix, la masculinitat positiva, la diversitat en el sentit més ampli, i la tolerància envers aquesta diversitat.

Projecte azimut fundesplai

EL PROJECTE

 

 

 

 
 
El projecte Azimut vol oferir un espai per generar vincles segurs entre els joves interns dels centres penitenciaris on es promoguin valors com la confiança entre iguals i el treball en equip, i es pugui generar un ambient confortable de seguretat i intimitat on poder treballar aspectes de manera transversal com l’acceptació d’un mateix, la masculinitat positiva, la diversitat en el sentit més ampli, i la tolerància envers aquesta diversitat.
 
Azimut és un projecte per treballar les competències enteses com les eines que necessiten els nois i les noies per esdevenir persones capaces d’intervenir activament i crítica a la societat. Un projecte que ajuda als i les joves a saber, saber fer, saber ser, saber estar.
 
A més a més, afavoreix que els i les joves aprenguin a mobilitzar els recursos personals necessaris per assolir la realització personal (saber actuar) i així esdevenir persones responsables, autònomes i integrades socialment.
 

OBJECTIUS DEL PROJECTE

 • Crear sinergies i complicitat entre els participants a partir del treball en equip
 • Assoliment de continguts, esperit crític i canvi de paradigma a partir del vincle educatiu
 • Connexió amb un mateix i amb els altres des d’una relació positiva

TREBALL PER COMPETÈNCIES

Les activitats proposades giren al voltant de les competències transversals:

 • Competències personals: es refereixen a com ens gestionem a nosaltres mateixos
 • Competències socials: fan referència a com gestionem les relacions

ETAPES DEL PROJECTE

 

 

 

 

El projecte Azimut es desenvolupa al llarg de 3 fases que poden iniciar-se diverses vegades i desenvolupar-se simultàniament:

 1. Exploració i identificació. Com estic?
  Durant aquesta primera fase, els i les joves analitzen la seva vida (el seu passat i el seu present) i reflexionen sobre ella, així com sobre el context social, polític, econòmic i cultural en el que viuen.
 2. Recuperació, construcció i transferència. Identifico
  En aquesta fase, les persones joves identifiquen i recuperen les competències que posseeixen i fins i tot en desenvolupen de noves. En el procés d’apoderament, es poden desenvolupar competències fonamentals com la comunicació assertiva, la resolució de conflictes, l’autonomia i l’autoestima.
 3. Experimentació, projecció, expectatives i presa de decisions. On vull estar?
  En aquesta fase els i les joves es projecten a si mateixos i projecten les seves expectatives cap al futur, i sobre la base de les competències adquirides i recuperades, prenen decisions autònomes sobre assumptes importants per a ells i elles.
Etapes projecte Azimut Fundesplai

Coneix +

Azimut és un projecte que posa els i les joves al centre, creant sinergies i complicitats entre els participants a partir del treball amb el grup, creant un vincle educatiu que permeti l’assoliment dels continguts, l’esperit crític i el canvi de paradigma. Una proposta que faciliti la connexió amb un mateix i amb els altres des d’una relació positiva, possibilitant una oportunitat de canvi real.
 
Aquest projecte és la continuïtat dels projectes: “Tens molt a dir” i “Educa i valora als centres penitenciaris” i que van néixer amb la intenció de potenciar la cultura participativa dels interns dins l’entorn penitenciari des dels drets i deures, amb un compromís més ferm en tot allò que els envolta i amb uns canals adequats a la seva realitat quotidiana.

CONTACTE

 

 

 

 

Si tens interès en el projecte Azimut, omple aquest senzill formulari de contacte perquè ens puguem adreçar a tu el més aviat possible. Moltes gràcies!

 

 

 

 

Digue'ns qui ets(Obligatori)
Nom i cognoms(Obligatori)
Subscripció butlletí
Política de privacitat(Obligatori)

AMB EL SUPORT DE

El projecte Azimut està subvencionat pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Departament de justícia Generalitat de Catalunya

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment l’actualitat Fundesplai, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.
Subscriu-te per a l’educació, la convivència i la sostenibilitat!

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai