Gestors culturals

Projecte finalitzat

2010 – 2021

El projecte de Gestors Culturals iniciat l’any 2010 es centra en la participació i lleure als centres penitenciaris. El projecte pretén donar resposta a les necessitats detectades en relació a l’ús del temps lliure de les persones recloses en centres penitenciaris, implicant els mateixos interns i internes en el disseny, l’oferta i la construcció d’alternatives d’oci i temps lliure de qualitat, organitzades i dutes a terme en comunitat.

DE QUÈ TRACTA EL PROJECTE?

La formació dels interns i internes per a que esdevinguin agents culturals i la constitució dels grups de gestors/es culturals a l’interior dels centres penitenciaris, és el resultat d’un procés educatiu globalitzador, que es basa en la participació i el protagonisme de les persones internes, així com en el treball de les seves capacitats i adquisició de responsabilitats vers els altres i vers la comunitat.

Els tallers i la dinamització del grup pretenen aportar capacitats i competències socials i comunicatives als participants, treballant des de la vessant de l’educació emocional, empatia, assertivitat, autoestima, el treball en equip, la resolució de conflictes, capacitats organitzatives, elements de comunicació… per tal d’empoderar-los per a què siguin capaços de dissenyar i dinamitzar les activitats als espais de lleure dels centres penitenciaris.

OBJECTIUS

Potenciar la cultura participativa de les persones internes als centres penitenciaris des dels drets i deures, amb un compromís més ferm en tot allò que els envolta i amb uns canals adequats a la seva realitat quotidiana. El present projecte persegueix el foment de l’educació en valors des de la motivació per a la participació i la dinamització d’activitats a través de la metodologia d’aprenentatge servei (ApS) i formar a les persones internes com a dinamitzadores autònomes d’un temps d’oci de qualitat.

CONTACTE

Si estàs interessat/ada en aquest projecte o altres projectes relacionats amb joves i acció social, contacta amb: acciosocial@fundesplai.org.

AMB EL SUPORT DE

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment l’actualitat Fundesplai, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.
Subscriu-te per a l’educació, la convivència i la sostenibilitat!

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai