Demà jove

Demà Jove és un programa de formació professional i ocupacional dual que té l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones joves en situació d’atur sense qualificació o amb dificultats d’accés al mercat laboral.  La formació dual consisteix en: (1) cursar un certificat de professionalitat i (2) treballar durant un any amb un contracte de formació.

EL PROJECTE

 

 

 

 
Demà Jove és un programa de formació professional i ocupacional dual que té l’objectiu facilitar a les persones joves en situació d’atur sense qualificació o nivell formatiu bàsic i amb més dificultats d’accedir al mercat laboral, la millora de la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual, d’un certificat de professionalitat,un contracte de formació i aprenentatge i el treball en competències transversals i laborals.
 
El projecte Demà Jove dóna continuïtat a un altre projecte de Fundesplai: Jove Valor, que va realitzar-se del 2017 al 2021 i actualment ha finalitzat.
demà jove fundesplai

ETAPES DEL PROJECTE

 

 

 

 
El Projecte Demà Jove comença amb un procés de selecció de les persones Joves Aprenents, no es valoren els coneixements tècnics per la feina sinó els hàbits, i actituds i competències bàsiques per la feina i els mínims de formació per a tenir accés a l’itinerari.
 
Un cop seleccionada la persona Jove Aprenent comença el seu itinerari amb una formació de dues setmanes en competències transversals, un cop realitzada aquesta formació, la persona Jove Aprenent signa el seu contracte de treball que la vincularà al projecte Demà Jove durant 12 mesos.
Fases Demà Jove Projecte Fundesplai
La persona jove participant (Jove Aprenent) es vincula al projecte a través d’una contractació laboral de 12 mesos amb un contracte de Formació en Alternança. Aquest contracte estipula que la persona treballadora està un 35% del temps anual de la seva jornada laboral formant-se i la resta (65%) treballant.
Cronograma Demà Jove Fundesplai
La persona Jove Aprenent té una figura d’acompanyament (Tutor/a mancomunada) durant tot el procés, un formador/a que imparteix el Certificat de Professionalitat i la formació complementària, i una persona mentora laboral que l’acompanya en el seu procés laboral dins de l’empresa, entitat o servei.
Persones demà jove Fundesplai_2

Coneix +

Projecte Formatiu i empreses Contractants:
Des de l’any 2022, s’ha desplegat el projecte Demà Jove i ja suma 3 edicions a través de 3 àmbits laborals: l’educació en el lleure, de tasques oficina i de cuina.
En total i fins a l’any 2024 el projecte ha impactat en 550 joves, distribuïts en 3 edicions diferents:
 • 1a edició (2021): 100 joves
 • 2a edició (2022): 200 joves
 • 3a edició (2023): 250 joves
 

Educació en el lleure

 • CP de Dinamització d’activitats de lleure (Monitor/a de lleure) (36 places 1a edició + 82 places 2a edció + 105 places 3a edició)
  Empreses i entitats: Fundesplai, 7 i Tria, Casal Infantil i Juvenil El Quijote, Xino Xano associació de lleure, Esplai Pubilla, Grup d’Esplai Espurnes, Associació Esplai La tortuga, El Nus, esplai diversitat Lúdica, GRESCA, Momo Escola Viva SCCL.
 • CP de ACNEE (Vetllador/a) (20 places 2a edició)
  Empreses i entitats: Fundesplai i 7 i Tria
 • CP de Direcció d’activitats de lleure (Director de lleure) (15 places 2a edició + 15 places 3a edició)
  Empreses i entitats: Fundesplai i 7 i Tria.

Tasques d’oficina

 • CP Administratiu (36 places primera edició + 20 places 2a edició + 25 places 3a edició)
  Empreses i entitats: Fundesplai, 7 i Tria, Fundació Rubricatus, EI es im-perfect food SL, Prat Espais SLU, DAOS 2002 SL, Aigües del Prat, Ona del Prat SL, Carhaus SL, Xino Xano Associació de lleure, Demà Món Sostenible, Associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link, FundiPau (Fundació per la Pau), Societat Catalana d’Educació ambiental, Fundació Esportsalus, Ass Mercat de Segona Mà, Ass. de Gastronomia i Turisme, ATI Asesores Unión SL, CRAM, Assessorament i Construccions Sostenibles, SL.
 • CP Microinformàtica (12 places 2a edició)
  Empreses i entitats: Fundesplai, 7 i Tria i Carhaus SL.
 • CP Recursos Humans (17 places 3a edició)
  Empreses i entitats: Fundesplai, Demà Mon sostenible, S.L., Associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link, Ajuntament de Cornellà de Llobregat.
 • CP Low Code (30 places 3a edició)
  Empreses i entitats: Onizea (Tecnotramit Technologies, S.L.)

Cuina

 • CP Aux de Cuina (34 places primera edició + 35 places 2a edició + 51 places 3a edició)
  Empreses i entitats: Fundesplai, 7 i Tria, EI es im-perfect food SL, L’Àpat, HostelPrat Artesà SL, Ona del Prat SL, La Xarxa, Xino Xano Associació de lleure, Ab Irato S.L, Rambla70bcn S.L, La Pomada S.L.

Testimonis

Curs d’auxiliar d’administració

És una feina en la qual es preocupen per nosaltres, però no deixen d’ensenyar-nos la vida laboral real. Ens donen les dues parts: estem tranquils perquè tenim un suport al darrere, però alhora tenim la feina i hem de ser competents, hem de ser puntuals…

Antonio Carmona

18 anys. El Prat de Llobregat

Curs de lleure

El programa és molt acollidor, si tens algun problema sempre tens algú amb qui pots parlar que et dóna suport. No en totes les feines o formacions és així. El projecte Demà Jove és molt humà, ens fan sentir que importem, que no som només un número.

María Guerrini

26 anys. Barcelona

Curs de cuina

Jo ho recomanaria perquè adquireixes experiència laboral i t’estàs traient un títol. Amb la feina ja estàs dins del món laboral. A més, crec que a l’hora d’optar a una feina agafaran abans una persona que tingui una mica d’experiència.

Félix Corchuelo

19 anys. El Prat de Llobregat

CONTACTE

Si tens interès en el projecte Demà Jove, omple aquest senzill formulari de contacte perquè ens puguem adreçar a tu el més aviat possible. Moltes gràcies!

Digue'ns qui ets(Obligatori)
Nom i cognoms(Obligatori)
Subscripció butlletí
Política de privacitat(Obligatori)

AMB EL SUPORT DE

Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

logo_soc
Logot_Generalitat_de_Catalunya
logo_sepe_ministerio

ENTITATS i EMPRESES COL·LABORADORES

aigües prat logo
aigües prat logo
cafe artesa logo
cafe artesa logo
cafe artesa logo
aigües prat logo
l'apat logo
el quijote logo
espurnes logo
pubilla logo

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment l’actualitat Fundesplai, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.
Subscriu-te per a l’educació, la convivència i la sostenibilitat!

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai