Acompanyament emocional
EL PROJECTE
Aquesta iniciativa entén l’acompanyament emocional com una eina fonamental per ajudar a construir i mantenir una salut emocional positiva. Reconeix que les emocions sorgeixen com una resposta instintiva a les situacions i tenen un paper vital en l’afrontament dels reptes de la vida.
Per tant, aquest projecte busca proporcionar suport emocional i un enfocament respectuós per ajudar a les persones joves participants a superar els seus malestars emocionals i millorar la seva implicació en els projectes, contribuint a la seva salut emocional i al seu benestar general.
OBJECTIUS I METODOLOGIA
L’objectiu principal és oferir un suport d’acompanyament emocional per mantenir la seva implicació en aquests projectes, especialment quan s’enfronten a desafiaments relacionats amb la seva salut mental.
- Detectar les necessitats psicosocials de les persones joves
- Oferir eines i estratègies d’acompanyament emocional a les persones joves
- Promoure la coordinació i derivació a serveis específics
- Dissenyar i implementar formacions i materials per les persones tècniques
- Sensibilitzar als professionals de l’entitat envers la importància de la salut mental
ETAPES DEL PROJECTE
Amb persones joves participants dels projectes:
- Primera entrevista: S’estableix una primera entrevista amb cada jove per conèixer-la i comprendre les seves necessitats emocionals específiques.
- Establiment línies de treball: Es crea un pla d’acompanyament emocional personalitzat que pot incloure sessions individuals, grupals, recursos i eines d’autogestió, proporcionant una estructura clara per a l’acompanyament continuat.
- Sessions grupals: S’organitzen sessions grupals centrades en temàtiques específiques per abordar les necessitats emocionals més àmpliament i fomentar el suport mutu entre les joves.
- Capsules formatives: S’oferiran càpsules formatives a les persones tutores dels grups de joves per assegurar que els referents disposin d’eines per donar suport als joves.
- Actes de sensibilització: Es realitzen actes de sensibilització, com taules rodones, per augmentar la consciència sobre la salut mental i el benestar emocional. Amb aquestes activitats es busca reduir l’estigma i crear una comprensió col·lectiva que afavoreixi la promoció de la salut mental a nivell comunitari.
SEGUEIX-NOS!
Subscriu-te i rebràs regularment l’actualitat Fundesplai, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.
Subscriu-te per a l’educació, la convivència i la sostenibilitat!
Segueix-nos també a les xarxes socials