Les eleccions autonòmiques del pròxim 12 de maig són una oportunitat per plantejar nous reptes de futur, a la vegada que poden permetre consolidar estratègies i accions que ens facin avançar com a societat. En aquest sentit, la Fundació Catalana de l’Esplai planteja quatre línies d’acció per tal de construir una mon més just i sostenible i proposa als partits polítics que se les puguin fer seves:

  • Garantir l’educació en el lleure al llarg i ample de la vida. Considerem necessari un reconeixement i un impuls decidit de l’educació en el lleure, el qual aporta als infants i joves aprenentatges competencials i habilitats per a la vida a través de vivències especialment significatives, contribuint a la igualtat d’oportunitats educatives.
  • Lluita contra la pobresa infantil, que ha de garantir la igualtat d’oportunitats de la infància aportant els recursos econòmics que ho possibilitin i l’impuls de noves iniciatives inspiradores i esperançadores pels joves.
  • Aprovar la proposició de llei del Tercer Sector Social, que ha de permetre dotar de marc legal i reconèixer el paper i contribució de les més de 3.000 entitats socials catalanes.
  • Regular l’acció concertada, la qual cosa ha de permetre que els serveis i activitats d’atenció a les persones quedin garantits en un marc contractual més àgil, basat en la col·laboració públic-social que aporti de manera activa i sistemàtica valor social a les persones i a la comunitat. Un marc de relació on el tercer sector social es consideri com un aliat estratègic per la construcció d’una societat millor.

Des de la fundació s’ha iniciat una sèrie d’actuacions i activitats per fer arribar aquest missatge, el de les prioritats urgents davant la planificació de les polítiques públiques, a l’opinió pública i a les diferents forces polítiques que concorreran en els comicis autonòmics, previstos per al 12 de maig de 2024.

Propostes de Fundesplai per a les eleccions del 12 de maig

Reunió amb la presidenta del Parlament, Anna Erra

Anna Erra, presidenta del Parlament de Catalunya, va visitar l’11 d’abril de 2024, la seu de Fundesplai, al Prat de Llobregat. La presidenta i el seu equip han mantingut una reunió de treball amb el president de l’entitat, Josep Gassó, i la vicepresidenta, Anna Romeu, així com amb altres representants del Patronat i de la direcció de l’entitat.La presidenta ha pogut conèixer de prop els programes que desenvolupa l’entitat. Els representants de Fundesplai han detallat els projectes educatius, socials i ambientals que impulsa l’entitat en escoles, esplais, cases de colònies, etc. i els projectes de futur. També la tasca socioeducativa al barri de Sant Cosme d’El Prat de Llobregat, on es troba Centre Esplai, la seu de Fundesplai que inclou, entre d’altres, un restaurant i un alberg que habitualment està al 90% d’ocupació, i una l’exposició sobre l’alimentació sostenible i saludable “Menja. Actua. Impacta”.

El grup parlamentari socialista visita Centre Esplai i el CRAM

El dimecres 10 d’abril, la portaveu parlamentària del partit dels socialistes i units per avançar, Alícia Romero, i Esther Niubó, diputada del Parlament i portaveu d’Educació del PSC, van visitar les instal·lacions de Centre Esplai, per conèixer de primera mà els projectes que s’hi desenvolupen.En el marc d’una reunió amb membres de la presidència, Josep Gassó i Anna Romeu, així com de l’equip directiu, Cristina Rodríguez i Carles Xifra, les dues diputades van poder observar directament la informació sobre els programes que es duen a terme a Centre Esplai. La visita va finalitzar a les instal·lacions del CRAM, on la vicepresidenta de la Fundació, Anna Romeu, i l’equip tècnic, van poder explicar a les representants parlamentàries les activitats en les àrees de Clínica, Investigació i Educació. El Centre de Recuperació d’animals marins disposa d’unes instal·lacions punteres en clínica i recuperació de cetacis, tortugues i aus marines.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai