València i Madrid van acollir els debats territorials sobre Ciutadania i Qualitat Democràtica que organitza la Fundació i que van començar el passat 4 de febrer a Barcelona.

CiutadaniaMadrid2
El debat de Madrid es va celebrar a la seu de la Fundación Encuentro
 Ciudadania Valencia def
De izquiera a derecha, Imma Mayol, Carles Barba, Nieves Dios y Fernando Marhuenda al debat de València
 Ciudadania Valencia def 2
 Imatge del debat de València

València i Madrid van acollir els debats territorials sobre Ciutadania i Qualitat Democràtica que organitza la Fundació i que van començar el passat 4 de febrer a Barcelona.

Així, el dimarts 1 d’abril va tenir lloc el de València a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València, on van participar prop de 60 persones, mentre que el de Madrid es va celebrar el dimarts 8 d’abril a la seu de la Fundación Encuentro, on van prendre part prop de 40 persones. A les dues ciutats, el debat va girar entorn la participació, la democràcia i la importància que la societat civil recuperi el protagonisme en la vida pública.

Barcelona va ser la primera de les ciutats que va acollir aquests seminaris, el 4 de febrer, que va reunir a seixanta dirigents polítics, sindicals, associatius i experts. La trobada que es va desenvolupar al Palau Macaya (Barcelona) de la Fundació la Caixa va comptar amb les intervencions inicials de Joaquim Brugué, Catedràtic de Ciència Política i Director del IGOP de la UAB, i Carles Barba, vicepresident de la Fundació, que van donar pas al treball per grups.

Debat a la xarxa i presencial per a la millora de la democràcia
 
Aquestes sessions estan inscrites en el procés de construcció col·lectiva de la col·lecció Documents pel Debat entorn la ciutadania que el Consell Assessor de la Fundació Esplai, d’àmbit estatal, promou arreu d’España.
 
El debat que es va iniciar el passat 3 d’octubre a partir de dues aportacions d’Iñaki Gabilondo i Josep Ramoneda, ha continuat en un fòrum virtual durant els mesos de novembre i desembre generat a la xarxa www.ciudadaniaycalidaddemocratica.org Els debats presencials que el dimarts, 4  es van inaugurar, parteixen dels continguts  elaborats fins la data i es proposen elaborar propostes per a la millora de la democràcia al nostre país. Es tracta d’un debat que parteix de la base que democràcia i desigualtat son conceptes incompatibles, que la nostra democràcia està malalta i que el paper de la ciutadania és bàsic per a la seva regeneració.
 
Els continguts elaborats en aquests i la resta de debats pendents constituiran el proper Document pel debat nº 6 sobre “Ciutadania i qualitat democràtica”.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • This field is hidden when viewing the form
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànim de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai