Una delegació brasilera encapçalada pel governador de l’estat de Tocantins, Wanderlei Barbosa, ha visitat Fundesplai. L’objectiu d’aquesta jornada ha estat posar en comú i intercanviar la metodologia social del projecte Demà Jove, que ja desenvolupa Fundesplai a Catalunya amb 300 joves, i que es porta a terme a l’estat de Tocantins amb la participació de 3.000 joves. D’aquesta manera, la iniciativa, que treballa per la inserció laboral de joves amb poca formació o experiència laboral, creix i s’enforteix.
L’acte celebrat a la seu de Fundesplai ha comptat amb la delegació de l’estat de Tocantins i amb membres de l’entitat brasilera Renapsi i de Fundesplai. També hi han assistit autoritats de la Generalitat i l’Ajuntament del Prat de Llobregat.
Josep Gassó, president de Fundesplai -que lidera el programa Demà Jove a Catalunya-, ha destacat la feina de l’entitat “treballant en la inclusió d’infants i joves en la societat”. Ha afegit que Demà Jove “s’ha convertit en una xarxa que aglutina persones de diferents parts del món treballant per l’ocupació dels joves”. Per la seva part, Paula Mèlich, delegada del govern de Catalunya al Brasil, ha remarcat la paraula oportunitat, perquè programes com aquest serveixen per “prioritzar els joves i donar-los noves oportunitats”.
A més, Anna Martín, tinenta d’alcalde d’Acció Social i Comunitària de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, ha posat l’èmfasi en la necessitat “d’apostar per les persones joves perquè tinguin vides dignes i igualitàries, a través de la feina, la formació i l’acompanyament”, els pilars en els quals es fonamenta el programa.
D’altra banda, Wanderlei Barbosa, governador de Tocantins, ha assenyalat com aquest programa “ajuda els joves en la seva inserció laboral, sobretot aquells que viuen en situació de vulnerabilitat”. També ha dedicat unes paraules a l’auditori Adair Meira, fundador de Renapsi i impulsor de Demà Jove, qui ha parlat de les aliances creades entre el Brasil i diversos països d’Europa, per potenciar “el talent humà, en especial, el jove”.
També ha assistit Susana Diaz, subdirectora de polítiques actives d’ocupació de la Generalitat de Catalunya, entre altres representants.
L’acte també ha servit per posar sobre la taula l’organització de futurs intercanvis entre joves del Brasil i de Catalunya, per tal que sigui una experiència enriquidora per a les dues parts. En aquesta línia, joves que actualment estan en el projecte també han pres la paraula per compartir els seus aprenentatges, no només en la formació i la feina, sinó també com a experiència vital i cultural que els ajudarà des d’ara en el futur.