Demà Jove

Demà Jove és un programa de formació professional i ocupacional dual que té l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones joves en situació d’atur sense qualificació o amb dificultats d’accés al mercat laboral.  La formació dual consisteix en: (1) cursar un certificat de professionalitat i (2) treballar durant un any amb un contracte de formació.

ETAPES DEL PROJECTE DEMÀ JOVE

PROJECTE FORMATIU I EMPRESES CONTRACTANTS

Durant l’any 2022, s’ha desplegat el projecte Demà Jove a través de 3 projectes formatius en els àmbits de l’educació en el lleure, l’administració i la cuina. Totes les persones participants han passat per les accions esmentades anteriorment. El projecte Demà Jove dóna continuïtat a un altre projecte de Fundesplai:  Jove Valor, que va realitzar-se del 2017 al 2021 i actualment ha finalitzat.

TEMPS DE LLEURE

 • 36 joves, 3 tutors
 • CP Dianmització, d’Activitats de Temps de Lleure Infantil i juvenil, 464 hores.
 • Fundesplai
 • 7 i Tria

ADMINISTRATIU

 • 36 joves, 3 tutors
 • CP Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals, 476 hores.
 • Fundesplai
 • 7 i Tria
 • Fundació Rubricatus
 • Fundació Espigoladors
 • Prat Espais

CUINA

 • 34 joves, 3 tutors
 • CP Operacions Bàsiques de Cuina, 464 hores
 • Fundesplai
 • 7 i Tria

EL DEMÀ JOVE EN XIFRES (2022)

EL PROJECTE A EUROPA

El projecte Demà Jove dóna continuïtat a l’esmentat anteriorment Jove Valor i vetlla per la formació i l’ocupabilitat dels joves, amb una mirada holística i global. Tant és així, que aquest projecte va més enllà i vol traspassar fronteres, creant així un projecte comú amb altres països europeus.

Aquest projecte s’ha inspirat en un projecte molt similar a Brasil amb més de 27 anys d’èxit, i el qual vetlla també per la inserció de les persones joves. Amb el suport del programa Erasmus+, els països participants (Països Baixos, Romania, Suècia, Itàlia, Portugal i Espanya), s’impulsa el programa YopeVa, que impulsa projectes per a joves vulnerables que busquen trobar el seu lloc a la societat.

Testimonis

Curs d’auxiliar d’administració

És una feina en la qual es preocupen per nosaltres, però no deixen d’ensenyar-nos la vida laboral real. Ens donen les dues parts: estem tranquils perquè tenim un suport al darrere, però alhora tenim la feina i hem de ser competents, hem de ser puntuals…

Antonio Carmona

18 anys. El Prat de Llobregat

Curs de lleure

El programa és molt acollidor, si tens algun problema sempre tens algú amb qui pots parlar que et dóna suport. No en totes les feines o formacions és així. El projecte Demà Jove és molt humà, ens fan sentir que importem, que no som només un número.

María Guerrini

26 anys. Barcelona

Curs de cuina

Jo ho recomanaria perquè adquireixes experiència laboral i t’estàs traient un títol. Amb la feina ja estàs dins del món laboral. A més, crec que a l’hora d’optar a una feina agafaran abans una persona que tingui una mica d’experiència.

Félix Corchuelo

19 anys. El Prat de Llobregat

CONTACTE

Si vols més informació sobre el projecte Demà Jove, posa’t en contacte amb l’Albert Mariscal – amariscal@fundesplai.org

AMB EL SUPORT DE

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment l'actualitat Fundesplai, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.
Subscriu-te per a l'educació, la convivència i la sostenibilitat!

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai