Des de Fundesplai presentem l’escape room digital ‘La revolta dels tomàquets’, una proposta lúdica per aprendre sobre alimentació saludable i sostenible dirigida al públic més jove!

LA HISTÒRIA DE LA REVOLTA DELS TOMÀQUETS

El poble tomaquer ha iniciat una revolta i ha alçat la seva veu en contra dels hàbits poc saludables de la població humana. Aquesta situació també ha provocat, de retruc, un greu descontentament entre altres aliments, com les fruites, les verdures, les hortalisses, la fruita seca, els cereals o els llegums.

En aquest joc, els joves tindran la missió de solucionar el conflicte i d’intentar mediar aquesta situació configurant un manifest amb arguments que demostri el compromís de la humanitat amb l’alimentació sostenible. La creació d’aquest manifest es durà a terme a través de la resolució de diverses proves i enigmes.

A QUI ES DIRIGEIX EL JOC?

L’Escape Room Digital està pensat per a joves d’entre 13 i 16 anys. S’hi pot jugar tant de forma individual com en equips d’entre 3 i 4 persones. La durada aproximada és d’una hora.

QUINS SÓN ELS OBJECTIUS PRINCIPALS?

  • Trobar durant el recorregut del joc els 7 arguments per a construir un manifest que solucioni el conflicte amb els tomàquets i altres aliments.
  • Elaborar el manifest que permetrà mantenir l’equilibri del sistema alimentari partint de coneixements actualitzats i científics.
  • Interactuar oralment amb l’equip, en cas de jugar així, per a resoldre els diferents reptes plantejats durant el joc.
  • Establir relacions entre els conceptes treballats durant el joc i els nostres hàbits diaris.

UNA INICIATIVA DEL PROJECTE ‘PAREM TAULA PEL CLIMA’

La creació de l’escape room digital s’emmarca dins del projecte ‘Parem Taula Pel Clima’ (Climate Action Table), el qual forma part de la Iniciativa Europea pel Clima (EUKI)EUKI és un instrument de finançament de projectes creat pel Ministeri Federal Alemany d’Economia i Acció Climàtica (BMWK).

 

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment l'actualitat Fundesplai, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.
Subscriu-te per a l'educació, la convivència i la sostenibilitat!

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai