L’ex-conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Jaume Giró, acompanyat pel portaveu i regidor de Junts de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, Gerard Valverde, s’han desplaçat a les instal·lacions de Centre Esplai, al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, en el marc dels actes de campanya que el partit ha organitzat de cara a les eleccions del 12 de maig.

En el marc de la reunió que s’ha mantingut amb els representants electes, el director general adjunt, Carles Xifra, i la directora financera, Mª José Navarrete, acompanyats de Joan Carrillo, membre del patronat i president de la Comissió Econòmica de l’entitat, els han presentat els principals reptes de futur que la Fundació Catalana de l’Esplai encara en l’avenir més immediat; en resum, es tracta de quatre línies d’acció per construir un món més just i sostenible, i que s’estan oferint als partits que concorren a les eleccions per tal que se les puguin fer seves:

  • Garantir l’educació en el lleure al llarg i ample de la vida. Considerem necessari un reconeixement i un impuls decidit de l’educació en el lleure, el qual aporta als infants i joves aprenentatges competencials i habilitats per a la vida a través de vivències especialment significatives, contribuint a la igualtat d’oportunitats educatives.
  • Lluita contra la pobresa infantil, que ha de garantir la igualtat d’oportunitats de la infància aportant els recursos econòmics que ho possibilitin i l’impuls de noves iniciatives inspiradores i esperançadores pels joves.
  • Aprovar la proposició de llei del Tercer Sector Social, que ha de permetre dotar de marc legal i reconèixer el paper i contribució de les més de 3.000 entitats socials catalanes.
  • Regular l’acció concertada, la qual cosa ha de permetre que els serveis i activitats d’atenció a les persones quedin garantits en un marc contractual més àgil, basat en la col·laboració públic-social que aporti de manera activa i sistemàtica valor social a les persones i a la comunitat. Un marc de relació on el tercer sector social es consideri com un aliat estratègic per la construcció d’una societat millor.

Fundesplai està duent a terme una sèrie d’actuacions i activitats per compartir aquesta informació, sobre les prioritats urgents davant la planificació de les polítiques públiques, a l’opinió pública i a les diferents forces polítiques que concorreran en els comicis autonòmics, previstos per al 12 de maig de 2024.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai