La primatòloga Jane Goodall va visitar l’Esplai Tricicle de Fundesplai, en un acte en què van participar infants dels esplais Tricicle, El Nus i El Raconet.
Jane Goodall amb nenes i nens participants a l’acte |
Entre els projectes que va explicar Goodall va destacar el de recollida de mòbils usats |
La primatòloga va destacar la importància de les persones en els canvis globals |
Els infants també van explicar els seus projectes a Goodall |
El passat dimarts 28 de juliol la primatòloga Jane Goodall va visitar el Centre d’Esplai Tricicle (Sant Joan Despí) de Fundesplai en un acte en què van participar infants dels esplais Tricicle, El Nus i El Raconet.
Durant la jornada, Jane Goodall va explicar els diversos projectes impulsats per la seva fundació de defensa dels animals i la seva tasca de preservació de ximpanzés i educació per la sostenibilitat. Entre aquestes, va destacar el programa Mobilitza’t per la selva que serveix per recollir telèfons mòbils usats que poden tenir diferents usos: reutilitzar-los, reciclar-los per tal de fer servir alguns dels seus components o recaptar fons pels programes d’educació, conservació i desenvolupament al Congo, com el del Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga.
A més, Goodall va transmetre a través de les seves paraules la importància de l’esforç per aconseguir les fites i va posar com a exemple la seva pròpia vida, ja que des dels 10 anys va lluitar per tal de poder anar a l’Àfrica a dedicar-se a la protecció dels animals i, especialment, dels ximpanzés. La primatòloga va destacar també la importància dels petits gestos diaris que poden ajudar a la natura.
Nenes i nens expliquen els seus projectes
Els infants assistents van tenir l’oportunitat de fer preguntes a l’activista i d’explicar-li alguns dels projectes a favor del medi ambient desenvolupats per ells mateixos, com un jardí vertical, la recollida de telèfons mòbils o la creació d’un ecosistema per papallones.
A més, al finalitzar l’acte, Jane Goodall va fer una petita mostra de com és el llenguatge dels ximpanzés, que va acabar amb una participació col·lectiva de totes les nenes i els nens reproduint un dels sons dels ximpanzés.
Aquesta visita es va produir un dia després que Jane Goodall rebés el Premi Internacional Catalunya per la seva tasca de protecció dels ximpanzés i la natura i en reconeixement a la seva contribució al desenvolupament dels valors científics arreu del món.