Amb la campanya d’activitats d’estiu de Fundesplai, aquest 2023 tenim previst oferir més de 80.000 places, 1.100 tandes d’activitats entre casals, colònies, campaments, camps de treball i colònies en família, i arribar a les 8.000 beques i ajuts. Totes les activitats estan organitzades per Fundesplai i els 133 esplais i projectes de lleure que en formen part i amb la col·laboració de diferents organitzacions.

Entre les activitats destacades trobarem bressols per als infants més petits i casals d’estiu com el que s’organitza al Museu d’Història de Barcelona, on els infants podran descobrir els secrets de la ciutat. També farem colònies en plena natura per gaudir d’entorns com els Pirineus o les Guilleries.

Com a novetat, durem a terme dues tandes de Camps Tecnològics on els joves s’aproximaran a la intel·ligència artificial i als drones de manera crítica, gràcies a la col·laboració de la UPC i El Periódico. A més de les habituals colònies a la natura. Una altra opció temàtica és el Campus de Periodisme i Música, que fem amb l’Ara, per a tots aquells infants que vulguin viure el procés de crear una cançó.

També farem camps de biologia marina, on noies i nois aprendran com contribuir a protegir el mar, i els camps de treball, que combinen la recuperació d’un espai d’importància social o natural amb activitats lúdiques, entre d’altres propostes.

Una de les nostres prioritats per aquesta campanya d’estiu serà garantir que tots els infants i joves puguin gaudir de les activitats de lleure educatiu durant les vacances. Casals, colònies i campaments representen per als infants i joves en situació de vulnerabilitat una oportunitat de desenvolupament personal, viure experiències inoblidables, conviure i gaudir de la natura.

Per això, des de fa més d’una dècada impulsem la campanya solidària “Fem possible un estiu per a tothom!” a través de la qual es fa la captació de fons i atorguem beques a les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. El 2022 vam atorgar 7.995 beques i ajuts per a activitats d’estiu, un 25% més que el 2021, gràcies a la col·laboració d’administracions públiques, organitzacions, empreses i particulars.

La campanya d’estiu duu el lema “Fem possible un món millor!” perquè busca que tots els infants i joves es converteixin en activistes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través d’activitats lúdiques com jocs, sortides, tallers, ciència ciutadana, esports, gimcanes… Mentre es diverteixen també aprenen a protegir la natura, conèixer millor la biodiversitat, desenvolupar el seu esperit crític i comprometre’s amb la convivència i la sostenibilitat.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai