Fundesplai ha passat a formar part de la School Meals Coalition. Es tracta d’una plataforma internacional integrada per 97 països i 124 socis (ONGs, fundacions, empreses…) que treballa per impulsar accions per a la millora de l’alimentació dels infants en situació de vulnerabilitat a través del menjador escolar.

L’objectiu d’aquesta coalició és garantir que tots els nens i nenes tinguin l’oportunitat de fer, com a mínim, un àpat saludable i nutritiu al dia a través dels menjadors escolars. D’aquesta manera, Fundesplai estableix noves aliances i col·laboracions amb organitzacions d’arreu del món per fer extensiu un objectiu pel qual ja treballa des de fa anys a través de la dinamització del Temps Educatiu del Migdia a les escoles, les propostes educatives, les beques per al menjador o la promoció de l’alimentació saludable i sostenible.

Fundesplai participa en el projecte Bo, Sa i d'Aquí que promociona la cuina de proximitat.

Cal tenir en compte que iniciatives com aquesta són necessàries davant la situació actual. Segons UNICEF “149 milions d’infants menors de 5 anys continuen patint desnutrició crònica i gairebé 50 milions desnutrició aguda”. En aquesta línia, a l’Estat espanyol “un 5,9% d’infants menors de 18 anys no es pot permetre un àpat de carn, pollastre o peix, com a mínim cada dos dies”, segons la Plataforma de la Infancia.

D’aquesta manera, Fundesplai referma el seu compromís amb les famílies en situacions de vulnerabilitat, així com amb el foment de l’alimentació saludable i sostenible.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai