Ha començat una nova edició del projecte Encoratja’t que desenvolupem des de Fundesplai, destinat a dones de 16 a 29 anys. L’objectiu és fomentar l’ocupació de les dones, oferint una formació en diferents àmbits que els pugui facilitar la transició al mercat laboral.

La Victoria Carolina s’està formant com a auxiliar de cuina: “En el curs estem aprenent tot el que cal per facilitar la feina i ajudar el cuiner o cuinera, ja sigui tallar, netejar…”. Per la seva part, la Rita està fent el curs de monitora de lleure: “Ens formem per ajudar, ensenyar i acompanyar els infants a l’escola o esplais.”

Durant tot el procés de formació les participants disposen d’un acompanyament personalitzat: “Fem entrevistes amb les tutores per saber com va tot”. D’aquesta manera hi ha un seguiment del procés i les dones poden compartir els seus dubtes, neguits, impressions…

Més enllà de la formació, amb el programa Encoratja’t les participants creen un fort vincle entre elles. “Estem molt bé i molt còmodes”, comenta la Rita. La Victoria Carolina també explica que des del primer moment van sentir molta connexió: “Des de diferents àmbits i punts de vista hem sabut crear un grup. És com si ens coneguéssim des de fa quatre anys”.

Programa Encoratja't de Fundesplai per a dones joves.

 

Encoratja’t afavoreix la conciliació de les dones amb infants petits

El projecte Encoratja’t vol facilitar la conciliació de les dones que tenen infants petits. Per això, ofereix espai de cura: “Això està molt bé i és més fàcil per a mi, perquè aquí ella aprèn moltes coses, mentre jo faig el curs i quan toca vinc a donar-li el menjar”, explica la Rita.

Una de les finalitats del projecte és facilitar i millorar la inserció laboral de les dones i la Rita espera poder treballar en alguna escola per estar amb nens i nenes. La Victoria Carolina, per la seva part, prefereix aprofitar aquesta opció i ja veurà què succeeix: “No penso en el futur, sinó que miro on estic ara. Si tinc opció de fer aquesta formació, la faig. Si acabo treballant d’una altra cosa, endavant, però això que m’emporto”.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai